Blikk: Spanyolországba költözött Orbán Ráhel és Tiborcz István

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 24.

Belpol

Magyarország szűkösnek bizonyult, a miniszterelnök lánya a spanyol tengerparton kezd új életet családjával.

Elköltözött Magyarországról Orbán Ráchel és Tiborcz István: a házaspár három gyerekükkel, Alízzal, Adéllal és Bertalannal a dél-spanyolországi Marbellában telepedett le – tudta meg a Blikk. A lap információi szerint a miniszterelnök legidősebb unokáját, Alízt egy ottani nemzetközi magániskolába íratták be.

A Blikk ezzel kapcsolatban egy link nélküli, Orbán Ráhelnek tulajdonított Instagram-bejegyzést is idéz:

"Hello, Spanyolország! Hello új kihívás! Nagyon izgatottak vagyunk, mert a családunk új élmény elé néz és egy csodálatos helyen kezdhették a gyerekek a tanévet. Az elmúlt 15 évben volt szerencsém rengeteg tapasztalatot gyűjteni külföldön, most a gyermekeimen a sor. Új kultúrát, új nyelvet, új embereket ismerhetnek meg és már most imádják az iskolát."

A költözés hírét alátámasztja, hogy a miniszterelnök lányának nyilvános LinkedIn-profilján valóban a tengerparthoz közeli Marbellát adták meg tartózkodási helyként.

Az Index szerint a kitelepülés valószínűleg a BDPST Group első külföldi szállodavásárlásával is összefügghet, amelyet több akvizíció is követhet. A Tiborcz-féle cég szerdán jelentette be, hogy július 15-e óta egyik leányvállalatuk üzemelteti a spanyolországi Los Alcazares település egyik négycsillagos szállodáját.

Egy 84 szobás, étteremmel és bárral, valamint 150 fős bankett teremmel rendelkező hotelről van szó.  Bár a közleményből nem derül ki, de az Index szerint  a Hotel Atrio del Mar-ról lehet szó, amely öt kilométerre van San Javier repterétől, és pár perc sétára a tengerparttól.

Orbán Viktor egyébként épp a közrádiónak adott pénteki interjúban beszélt arról, hogy az unióban Magyarország költi a legtöbbet családpolitikára, és az abortuszok száma csökkent itthon, a házasságok száma nőtt, a termékenységi mutató 1,25-ről 1,5 fölé ment, a jelek biztatóak. 

"Elfogadhatatlan a számunkra, hogy egy hiányzó magyar gyerek helyett idehozunk valakit Afrika belsejéből"

- szögezte le az interjúban Orbán, akinek most azzal kell szembesülnie, hogy az unokák kiköltözésével egyből három gyerek is hiányozni fog az országból.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

  

 

 

Figyelmébe ajánljuk