Bödőcs: Az adóforintjaimon felül a könyvem bevételének egy részét is viszi a kleptokrácia

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 27.

Belpol

Készen volt a könyve, amikor kiderült, hogy az MCC viszi a Librit, ezért nem volt mozgástere. Egyelőre nem érzi, hogy a kiadónál bármi változott volna. 

„Amikor jött a hír, hogy lenyúlták a Librit is, már készen volt a könyv! Így nem nagyon volt mozgásterem. Ráadásul a kiadónál dolgozó csapat maradt a helyén – egyelőre. A kiadó igazgatója, aki nem akárki, M. Nagy Miklós, ő is ott van. Vele szemben sem lenne tisztességes, hogy azért, mert a tulajdonos változott, nagy dérrel-dúrral felálljak és cserben hagyjam” – nyilatkozta Bödőcs Tibor a Válasz Online-nak adott interjújában. 

A humorista szerint a több százmilliárdból felpumpált Mathias Corvinus Collegium (MCC) nem azért foglalta el a Librit is, mert szükségük van arra a néhány milliárdra, amennyit ez évente termel.

„Az nekik a kávéköltség. Vagy a Tucker Carlson szállásdíja. Papíron. Amiből picit visszaosztanak, aztán megy majd kampányra, lehet belőle venni ellenzékit, ki lehet fizetni a gyűlöletdílereket, a Bolintó Jánosokat”. 

Bödőcs egyelőre nem érzi, hogy a kiadónál bármi változott volna, így aztán azt sem, hogy kollaborálna. „Érdekes is a vád, amely szerint én úgy kollaborálok, hogy az adóforintjaimon felül még a könyvem bevételének egy részét is viszi a kleptokrácia. Tehát nem lefizetnek, hanem kicsit jobban meglopnak. »Így megy ez.« Az Indexnél nyilván bele tudnak szólni a szerkesztésbe, látom én is, mi megy ott, de nálam mégis hogyan? Most, hogy megjelenik a könyv, mondjuk megnézem majd, beleírtak-e, vagy kihúztak-e belőle poénokat azóta, hogy leadtam”. 

Bödőcs Tibor

 
Bödőcs Tibor
Fotó: Németh Dániel
 

Az interjúban szóba került az is, hogy Bödőcs Tibor új könyvét, a Prímszámok hóesésben című művet befóliázhatják, ugyanis van benne homoerotikus szál. Mint mondta, Hitler és Sztálin héjanászát vázolja az avaron egyik írásában. 

Elmesélte azt is, hogy próbáltak paródiát csinálni a Megafonról, annak beszélő fejeiről, de nem sikerült nekik. „Nem ment. Annyira olyan az egész, mintha mesterséges intelligenciával hozták volna létre – és itt kérek elnézést utóbbitól, hiszen az, névleg legalább, tartalmaz intelligenciát. Robotokról, a ChatGPT-ről tehát nem lehet paródiát készíteni”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk