Délután döntenek róla, hogy ma lövik-e ki a 2,4 milliárd forintot az égbe, vagy csak egy hét múlva

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 20.

Belpol

Összeült a Gyulák széke minden idők legeslegnagyobb tűzijátéka előtt.

Reggel 7 órakor már talpon volt és megkezdte működését az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs – szerénykedett Kovács Zoltán a Facebookon. A testületben a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a meteorológiai szolgáltató, a Budapesti Közlekedési Központ, a Budapest Közút és a fővárosi kormányhivatal megbízottjai kaptak helyet.

„A mai nemzeti ünnepen a hagyományoknak megfelelően zászlófelvonással és tisztavatással kezdünk a Kossuth Lajos téren, majd ezt a Duna feletti légi parádé követi. Az érdeklődők 10 és 18 óra között ingyenesen tekinthetik meg a Szent Koronát a Parlamentben. Délután a Szent István Bazilikánál ünnepi szentmisét és Szent Jobb körmenetet tartanak, este pedig – amennyiben az időjárás engedi – látványos fény- és tűzijátékkal várjuk majd az érdeklődőket” – tájékoztatott Kovács. 

Az operatív  törzs kora délután hoz döntést arról, hogy az időjárás megengedi-e a tűzijátékot. „Kérjük, mindenképpen figyeljék az időjárással kapcsolatos híreket, mielőtt útnak indulnak” – kérte a fideszes döntnök. A HungaroMet már tegnap felhőszakadást, jégesőt, villámárvizeket prognosztizált a mai napra.

Nem lennénk a meteorológusok helyében. Emlékezetes, hogy az operatív törzs 2022-ben lefújta a tűzijátékot az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése miatt, de végül nem volt vihar. Palkovics László miniszter két nappal később kirúgta az OMSZ két vezetőjét, majd a szolgálatot is megszüntették. Idén januártól már más formában működik a HungaroMet.

Ha mégse jön össze a tűzijáték, akkor is megnézhetjük este a Petőfi-filmet a TV2-n. Azt nem tudjuk, hogy pontosan mennyibe kerülnek az augusztus 20-i rendezvények, de értesülések szerint 15 milliárd a teljes költség, amiből a tűzijátékra és pirotechnikára 2,4 milliárdot fordítanak.

Az idei tűzijáték a kormány terve szerint nagyobb lesz, mint korábban bármelyik. Ha ez így folytatódik, és minden évben egyre nagyobbat szerveznek, akkor egy idő múlva elpusztítják vele a Földet – vélekedett publicistánk.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk