Dinamikus árplafont vezethetnek be az üzemanyagoknál

  • narancs.hu
  • 2024. április 24.

Belpol

A régiós átlag mozgását követő ármeghatározás jöhet.

Lantos Csaba energiaügyi miniszter úgy nyilatkozott a 24.hu-nak, hogy elsősorban arról kell a szerdai kormányülésen dönteni, hogy indokolt-e egyáltalán a beavatkozás a piaci folyamatokba, amikor a régiós átlagárhoz képest 10–20 forinttal drágább az üzemanyag a magyar kutakon.

Lantos úgy véli, ha szükség is lesz árplafonra, az dinamikus lesz,

vagyis nem egy hosszú időszakra rögzített áron adhatnák az üzemanyagot a kutak – mint amikor egységesen 480 forint volt benzin és gázolaj literje –, hanem a régiós átlag mozgását követő ármeghatározás jöhet szóba.

A podcastből kiderült még az is, hogy

  • a holland tőzsdei árhoz képest "picike felárral" vesszük az orosz gázt,
  • az állami beruházások halasztása pedig nem érinti az energetikai célú projekteket, a korszerűsítési pályázatok forrásigénye biztosított.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk