DK: az összes működő akkugyár mellé zajmérőt kellene felszerelni

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. október 1.

Belpol

Zajmérők felszerelését javasolták minden, már működő magyarországi akkumulátorgyár mellé a Demokratikus Koalíció politikusai vasárnap.

Zajmérők felszerelését javasolták minden, már működő magyarországi akkumulátorgyár mellé a Demokratikus Koalíció politikusai vasárnap. Kocsis-Cake Olivio, az ellenzéki párt környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminisztere a párt Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatóján elmondta, a Fejér vármegyei Iváncsán az akkugyár okozta elviselhetetlen zajra panaszkodnak a helyi lakosok. Az ellenzéki politikus megengedhetetlennek nevezte, hogy a lakók életét megkeserítse a gyár megállíthatatlan dübörgése, miközben a kormány semmit sem tesz a zajcsökkentés ellen.

A DK árnyékkormánya szerint az ország összes működő akkumulátorgyárát át kell vizsgálni és zajmérőt kell melléjük felszerelni - fogalmazott a Kocsis-Cake Olivio.

Szabó Zsolt, Dunaújváros DK-s alpolgármestere a tájékoztatón elmonda, az iváncsaiaknak évek óta okoz problémát az akkugyár miatti hatalmas zaj, a zajszennyezés az éjszakai órák mellett nappal is jóval nagyobb a megengedettnél.

A baloldali politikus hozzátette, az iváncsai üzemmel több más probléma is van, ott többször történt munkahelyi baleset, vendégmunkások tömegei érkeznek a településre, a lakóknak pedig a légszennyezéssel és az állandó zajjal kell naponta együtt élniük.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk