DK: Sürgősen áfát kellene csökkenteni

  • narancs.hu
  • 2022. november 9.

Belpol

Az árnyékminiszter a KSH friss inflációs adfataira hivatkozik, a Fidesz Gyurcsányékra és a szankciókra.

A Központi Statisztikai Hivatal által közzé tett legfrissebb inflációs adat drámaibb, mint amire számítani lehetett, mert októberben 21,1 százalékos értéket mértek, de az élelmiszer-infláció elérte a 40 százalékot – figyelmeztetett szerdai tájékoztatóján Dávid Ferenc, a Dobrev-árnyékkormány tagja.

A „gazdasági árnyékminiszter” a DK szerdai tájékoztatóján arról beszélt, a tojás ára 88, a kenyéré 81, a tejtermékeké és a sajtoké 75, a száraztészták és a margarin ára 58 százalékkal nőtt, és „ezek brutális, egész Európában ismeretlen inflációs adatok, ennek pedig az az oka, hogy ez nem háborús, hanem orbáni infláció. Azért kerül 120 forintba egy tojás és 4000 forintba egy kiló trappista sajt, mert a magyar forintot 12 év alatt tönkretette az Orbán-rendszer” – mondta Dávid Ferenc.

Az árnyékkormányban úgy gondolják, ideiglenesen legalább az év végéig el kellene törölni az alapélelmiszereket terhelő áfát, a kormány ne akarjon az emberek nyomorán keresni. „Nem történhet meg, hogy a kormány egy olyan megélhetési válságon nyerészkedik, amelyet egyébként ő maga zúdított az emberek nyakába. Ez egy káros és felelőtlen kormányzati megszorítás” – érvelt Dávid.

Tájékoztatójára közleményben reagált a Fidesz: „Az inflációt és az áremelkedéseket azok a brüsszeli szankciók okozzák, amelyeket a guruló dollárokért cserébe a teljes magyar baloldal is szolgaian támogat. A szankciók miatt egész Európában az egekbe emelkedett az infláció, az energia és az élelmiszerek ára. A Gyurcsányék által is erőltetett szankciókat kell eltörölni az áremelkedés megállításához. A magyar embereket egyedülálló intézkedések védik a szankciós áremelkedéstől: a magyar lakosságnak a legalacsonyabb a gáz és az áram ára, és most további élelmiszerekre is életbe lép az árstop. Gyurcsányék semmilyen magyar családokat és nyugdíjasokat védő intézkedést nem szavaztak meg, sem az árstopokat, sem a rezsicsökkentést.” 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk