Donáth Anna pert nyert a TV2, az Origo és a Ripost ellen

  • narancs.hu
  • 2023. február 14.

Belpol

A 4 millió forint sérelemdíjat eladományozza.

Donáth Anna jogerősen pert nyert a TV2, az Origo és a Ripost ellen abban perben, amelyet személyiségi jogai megsértése miatt indított – olvasható a Momentum közleményében. Mint írták, Donáth Anna korábban az összes sajtó-helyreigazítási pert megnyerte, amit a propaganda ellen indított, most pedig a személyiségi jogi perben is neki ítélt a bíróság.

A jogerős ítélet szerint a fideszes propagandának el kell távolítania az összes olyan cikket, amiben valótlanul állították, hogy Donáth Anna egy lányt zaklatott. Emellett bocsánatkérő közleményt is közzé kell tenniük, a TV2 Tények műsorában pedig be is kell olvasniuk, hogy valótlanságot állítottak.

Donáth Anna Facebook-oldalán az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Csak a szokásos történet: hazudtak, ahogy mindig is hazudni szoktak, mi pedig nem hagytuk annyiban, ahogy soha nem hagyjuk annyiban az igazságtalanságot.”

A propagandát összesen 4 millió forint sérelemdíj fizetésére is kötelezte a bíróság, ami a Momentumos politikus szerint, bár „csepp a tengerben ez a propaganda hazugságáradata ellen”, úgy döntött, „a propaganda hazugságainak büntetését emberséges célokra fordítom és eladományozom.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk