Dudaszóval támogatja a tanárokat a sztrájk napjain a BKV szakszervezete

  • narancs.hu
  • 2022. október 3.

Belpol

Október 5-én és 14-én dudálásra buzdítják az autósokat is délben.

Szolidaritási mozgalmat kezdeményez az oktatási tiltakozás mellett a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet.

Arra kérik a hivatásos sofőröket és a civil autósokat, hogy október 5-én és 14-én, a pedagógussztrájk napjain délben dudaszóval jelezzék:

együttéreznek a megbecsülésükért küzdő pedagógusokkal, aggódnak a diákok oktatása, gyerekeink, unokáink jövője miatt, és tiltakoznak a további retorziók ellen".

Az EKSZ elnöke reméli, "ezzel elindul a lehető leghangosabb tiltakozási hullám a jogaikért harcoló pedagógusok kirúgása ellen is". A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez hasonlóan követelik, hogy vegyék vissza azokat a tanárokat, akiket pénteken polgári engedetlenségük miatt rúgtak ki a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk