Egy szívműtött beteg négy év múlvára kapott időpontot, pedig évente kéne rehabilitációra járnia

  • narancs.hu
  • 2022. május 15.

Belpol

És még hozzátették, hogy az időpont tovább is csúszhat.

Négy évet kell várnia, hogy rehabilitációra mehessen, pedig évente kellene járnia – erről panaszkodott egy szívműtött beteg az RTL Híradónak. A 47 éves férfi kétségbe van esve, fizikai munkát nem tud végezni a betegsége miatt. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint a rehabilitációk rendszerét megtépázta a covid miatti sorozatos átszervezés.

A férfi műszívbillentyűt kapott egy rendellenesség miatt és azt mondja, még abban évben elkezdte a rehabilitáció, majd jött a covid és a kezelések leálltak. Az újraindulást követően ismét kért időpontot, ám csak négy évvel későbbre kapott, miközben azt is megemlíti a hivatalos írat, hogy akár tolódhat is az időpontja. A történetét a Facebookon osztotta meg először.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk