Elbocsátottak egy pécsi tanárt, mert túl sokszor vett részt polgári engedetlenségben

  • narancs.hu
  • 2022. december 20.

Belpol

A pedagógus próbaidős volt, és indoklás nélkül szüntették meg a közalkalmazotti jogviszonyát.

Azonnali hatállyal kedd délelőtt felmondtak a Pécsi Művészeti Szakgimnázium egyik pedagógusának – értesült az ATV Híradója.

A csatorna szerint

a drámaszakos tanár munkaviszonyának megszüntetését azzal indokolta a tankerület és az intézmény vezetése, hogy túl sokszor vett részt polgári engedetlenségi akcióban.

A pedagógus azt fontolgatja, hogy peres eljárás keretein belül harcol az igazáért.

Az rtl.hu-nak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete megerősítette az ATV értesülését. Az érdekképviselet ügyvivője azt közölte, hogy a fiatal pécsi tanár volt az eddigi pécsi akciók egyik szervezője, ő konferált a városban tartott tüntetésen, és az iskolájában szerveződött polgári engedetlenségi akciókban is részt vett. Nagy Erzsébet hozzátette, a pedagógus próbaidős volt, és indoklás nélkül szüntették meg a közalkalmazotti jogviszonyát.

Mint ismert az ősz során 13 budapesti tanárt küldtek el rendkívüli felmentéssel, azonnali hatállyal, mert polgári engedetlenségben vettek részt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk