Elkapták a Szent János Kórház szülészetén fotózott patkányt

  • narancs.hu
  • 2023. július 28.

Belpol

Az intézmény szerint egyedi esetről van szó.

Valószínűleg a csatornából mászott fel egy rágcsáló az Észak-budai Szent János Centrumkórház Diós árok telephelyén az öltözőbe. Az állatot eltávolították, a kórházban máshol nem találtak jelenlétére utaló nyomokat – közölte az intézmény kommunikációs vezetője pénteken az MTI-vel.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Szent János Kórház szülészetén fotóztak le egy épületbe tévedt patkányt. A Naphíre.hu információi szerint a sebészet és az urológia is a Kútvölgyi kórházba került át, a megüresedett helyiségekben pedig egyre több rágcsáló bukkan fel.

Sebők-Tóth Kata, az intézmény kommunikációs vezetője a megjelent sajtóhírekre reagálva azt írta,

az intézmény dolgozói egy betegellátást nem érintő térben, egy öltözőben látták a rágcsálót, és azonnal értesítették a kórház műszaki üzemeltetését végző cég műszaki ügyeletesét.

A szolgáltató szóbeli tájékoztatása szerint egyedi esetről van szó, nagy valószínűséggel a csatornából mászott fel az állat, amelynek eltávolítása sikeresen megtörtént. Egyéb fertőzésre utaló nyomokat a szakember nem találat, a rágcsáló jelenléte, illetve eltávolítása semmilyen módon nem akadályozta a betegellátást. Sebők-Tóth Kata hozzátette, az elmúlt időszakban más osztályról rágcsálók jelenlétére utaló jelzést vagy bejelentést sem a kórház higiéniai osztálya, sem az ellátási csoport nem kapott.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk