Elképesztő tűzijátékot tervezget a kormány, miközben épp az energia-veszélyhelyzetről papol

  • narancs.hu
  • 2022. július 14.

Belpol

Negyvenezer pirotechnikai eszköz, hatszáz drón, ...

Megtartotta első ülését az augusztus 20-ai Szent István-napi programsorozat biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs csütörtökön Budapesten - számol be a hvg.hu.

A tanácskozásról Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a testület vezetője nyilatkozott, aki arról beszélt, hogy az elmúlt 12 évben kialakítottak egy módszertant és eljárásrendet, amellyel az augusztus 20-ai rendezvénysorozatot magas színvonalon és a legnagyobb biztonsággal szervezhetik meg. Ehhez hozzátartozik egy operatív törzsb is, amelyben minden olyan szervezet, intézmény képviselteti magát, amelynek a Szent István-napi programokkal dolga van.

Utóbbi vezetője nyilatkozott arró, hogy már folnyak az idén is négynaposra tervezett ünnepségsorozat előkészületei.

Az ünnepelni vágyókat augusztus 18-21. között mintegy 20 programhelyszínen több száz programelemmel várják, és  „Európa legnagyobb tűzijátékával”.

Ez azt jelenti, hogy:

  • a tűzijáték során uszályokról és pontonokról mintegy 40 ezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel 4,3 kilométer hosszan a Margit híd és a Petőfi híd között, és
  • a tavalyinál kétszer több, azaz hatszáz drón is szerepel majd.

Persze emellett minden egyéb szokásos programelem is marad: lesz tisztavatás, légiparádé, zászlófelvonás, Szent Korona-látogatás, és persze ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet is. És "igazi fesztiválhangulat", az ígéret szerint.

Az, hogy mindez mibe kerül majd, persze rejtély, miért is kéne az adófizető állampolgárok ünnepi hangulatát ilyen közérdekű adatokkal összezavarni... A hvg.hu számításai szerint nettó 5,5 és 7,9 milliárd forint közötti összeget simán elvernek majd erre az egészre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk