Előkerült a balhés fideszes, akit a választás előtt elbújtattak

Belpol

Tuzson Bence még a tavalyi választás előtt kerülte a közös szereplést a több zűrös ügybe is belekeveredett Bánhidi Balázzsal. Most úgy tűnik, a csömöri fideszes visszatért. 

Tuzson Bencével kapták lencsevégre a Fidesz november 18-i tisztújító kongresszusán Bánhidi Balázst, Csömör korábbi fideszes polgármester-jelöltjét, akinek problémás eseteivel korábban több cikkben foglalkoztunk. Az olvasónktól kapott képen a térség országgyűlési képviselője és igazságügyi miniszter Tuzson, Baczkó Norbert, a Fidelitas kommunikációs igazgatója, valamint Bánhidi látható

 
Baczkó Norbert, Tuzson Bence és Bánhidi Balázs
Fotó: Olvasónk felvétele

(Baczkó Norbert is megér egy misét. Ő az a fidelitasos politikus, aki az I. kerületi helyi időközi választást megelőzően bejelentkezett egy kerületi magánklinika címére – ahogy ezt más fidelitasosok és némelyikük hozzátartozója is tette –, majd a szavazás után idővel kijelentkezett onnan a többiekhez hasonlóan. Baczkó a 2014-es önkormányzati választáson Csömörön indult, és egy alkalommal volt már egy átjelentkezési ügye.)

Bánhidi Balázsról Tuzson Bence is feltöltött egy felvételt, ahogyan fideszesek gyűrűjében állnak a kongresszuson. 

A választások előtt eltűntették...

A Narancs.hu még a választás előtt foglalkozott Bánhidi Balázzsal, ugyanis a bíróság elsőfokon költségvetési csalás bűntette miatt felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve 20 millió forint pénzbüntetésre ítélte. Gazdálkodó szervezet vezetéstől is eltiltották öt évre, valamint az ügyészség súlyósításul végrehajtandó szabadságvesztést kért rá. Mindennek ellenére egy általa vezetett egylet 13 millió forintot kapott a gödiektől eltérített Samsung-adóbevételektől a Pest megyei önkormányzattól. 

Cikkünk megjelenése után úgy tűnt, változás állt be a Fidesz csömöri szervezetében, ugyanis addig a helyi elnök Bánhidi volt, azonban a hivatalos Facebook-oldalukon Majoros Tímeit tűntették fel egyik pillanatról a másikra. A változással más is foglalkozott: a Csömöri Hírek megjegyezte, hogy „a vezetőváltásra nem a 2021 októberében született elsőfokú, felfüggesztett börtönbüntetést kiszabó bírósági ítélet után, és még csak nem is a közügyektől való eltiltást indítványozó 2022. januári ügyészségi indítványt követően, hanem csak mindezek 2022. február 13-i nyilvánosságra kerülésére való reakcióként került sor”. 

Bánhidivel nem is nagyon mutatkozott Tuzson Bence a választás során, legalábbis erről árulkodik a Facebook-oldala. Pedig 2019-ben még mellette kampányolt, mivel a Fidesz akkor Bánhidi Balázst indította polgármester-jelöltként Csömörön, ahol csúfosan leszerepelt. 

...most ért véget az elvonulás

Úgy tűnik, egy ideje már véget ért Bánhidi háttérbe vonulása: a nem túl sűrűn frissülő csömöri Fidesz Facebook-oldala szerint március 15-én nyilvánosan koszorúzott. 

Pedig ügye még korántsem ért véget: korábban úgy értesültünk, hogy az elsőfokú bíróság valamennyi ítéletét hatályon kívül helyezték és az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására utasították. Hazafi Áron, a Fővárosi Ítélőtábla szóvivője szerint az ügy a Kúria elé került, a legfelsőbb bírói fórum pedig úgy döntött, hogy az ítélőtábla hatályon kívül helyező végzését valamennyi vádlott tekintetében hatályon kívül helyezte és a másodfokú bíróságot új eljárásra utasította. A lényeg: Bánhidi költségvetési csalási tárgyalása folytatódik, 2024 január 17. és 31. napján lesz a bíróság nyilvános ülése. 

Bánhidi Balázsnak nem ez az egyetlen zűrös ügye. A hvg.hu számolt be arról még 2019-ben, hogy Csömörön a kisiskolásoknak egy kilométert kellett gyalogolniuk egy olyan magáncsarnokban tartandó testnevelés órára, amely Bánhidi családi érdekeltségébe tartozik. A vita akkor robbant ki, amikor kiderült, hogy a gyerekeket az állami fenntartású iskolák döntése nyomán, kötelező jelleggel vitték a csarnokba. Arról pedig tavaly márciusban számoltunk be egy ügyészségi határozat alapján, hogy 2020 novemberében egy csömöri bevásárlóközpont parkolójában szóváltás alakult ki Bánhidi és egy magánszemély között. A fideszes helyi politikus számon kért egy korábbi Facebook-bejegyzést, majd a nála lévő üres bevásárlókocsit nekilökte az illetőnek, akit szájba is vágott. Három-négy ütést mért rá, majd távozott. Mindebből rendőrségi eljárás lett. 

Megkerestük Bánhidit, hogy megtudjuk: jelenleg milyen pozíciót tölt be a csömöri Fideszben. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ tőle. 

(Címlapképünkön: Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos (j), Tuzson Bence (j2), Bánhidi Balázs (j3) és Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke (b) átvágja a nemzeti színű szalagot a Csömöri Torna Egylet cselgáncstermének átadóünnepségén a Pest megyei településen 2018. augusztus 29-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk