Elöntötte az Ipoly a frissen megépült hidak útjait

  • narancs.hu
  • 2024. január 11.

Belpol

A magyar-szlovák határon létesült két összeköttetésnek így is nagyon örülnek az ingázók.

A magyar–szlovák határon, Ipolyvarbó és Őrhalom között új hidat avatott december elsején Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és a szlovák Richard Raši, a beruházásokért, regionális fejlesztésekért és digitalizációért felelős miniszter. A 6,7 millió eurós beruházást az Európai Regionális Fejlesztési Alap is támogatta. 

Ezen a héten adnák át a forgalomnak a Drégelypalánk és Ipolyhídvég közötti hidat.

Ám most egyik hidat sem lehet használni, mert – mint a Napunk című szlovákiai hírportál írja – a magyar oldalon elöntötte az ár az utakat, amelyek ezekhez vezetnek.

A lap szerint még hetekig érvényben maradhat az útzár.

Az ipolyvarbói híd avatási ünnepségén a magyar külügyminiszter hozta szóba, hogy lám, a két ország kiválóan használja fel a rendelkezésre álló uniós forrásokat, és Magyarországnak meg kellene kapnia a jog szerint őt illető uniós forrásokat.

Az a híd azért fontos a két ország közötti közlekedésben, mert korábban legalább fél órát, 24 kilométert kellett autózni a két település között, most néhány perc alatt át lehet érni Őrhalomra Ipolyvarbóról.

Arról azonban nem volt szó, hogy a hidat valószínűleg nem lehet majd egész évben használni, mert az Ipoly áradása idején víz alá kerül a hullámtéri útszakasz. Ez történt most is, az átadás után néhány nappal a magyar közútkezelő lezárta az újonnan megépült út egy kilométerét.

A cikk arról szól, hogy a két hídnak azért így is örülnek, akik rendszeresen átjárnak a határ túloldalára.

 

A címlapkép Ipolyvarbón készült tavaly decemberben, a híd átadásán. Fotó: MTI/Komka Péter

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk