Fegyelmi eljárás indul a Momentumban a Donáth Annát kritizáló bajai polgármester ellen

  • narancs.hu
  • 2023. december 1.

Belpol

"Nincs probléma vagy konfliktus párton belül, ez egyszemélyes ügy, Nyirati Kláráé, amit a párt kezel is."

Fegyelmi eljárás indult a Momentumban Nyirati Klára bajai polgármester ellen, miután nyilvános rendezvényen kritizálta a párt EP-képviselőjét, Donáth Annát

– írja a 24.hu. A lap információját a Momentum elnökségéből is megerősítették.

Mint arról lapunk is beszámolt, a napokban Baja momentumos polgármestere, Nyirati Klára közéleti kérdésekről beszélt egy DK-s fórumon, amikor a Demokratikus Koalíció egyik képviselőjétől megkapta a kérdést, hogyan éli meg, hogy Donáth Anna nekiment a DK-nak. Nyirati erre azt válaszolta: "Pont tegnap beszéltem Fekete-Győr Andrással, nem tudom, hogy mennyire ismerős Fekete-Győr András neve, és ő is úgy gondolja, hogy a Donáth Anna hülyeségeket csinál." Majd arról is beszélt, hogy a helyi Momentumon belül is vannak olyanok, akiket ki nem állhat.

A 24.hu megkereste az ügyben Nyirati Klárát, aki nem akart semmit hozzátenni a korábban elmondottakhoz, és Fekete-Győr András sem akarta kommentálni párttársa szavait. Az egyik momentumos képviselő azonban név nélkül annyit elmondott, hogy

nincs probléma vagy konfliktus párton belül, ez egyszemélyes ügy, Nyirati Kláráé, amit a párt kezel is".

Mint kiderült, méghozzá úgy, hogy a Momentum fegyelmi és etikai vizsgálatot indított, aminek következménye elmarasztalás esetén a megrovástól a kizárásig terjedhet. Ezzel kapcsolatban egy neve elhallgatását kérő elnökségi tag úgy fogalmazott:

Abszolút nem fér bele, amit Nyirati csinált, ilyen nincs."

Nyirati Klára végül a közösségi oldalán reagált a történtekre. "Sokra becsülöm és tisztelem Anna erőfeszítéseit, és elismerem azt a hatalmas munkát, amit a Momentumért és a magyar emberekért az EP-ben végez. Azzal viszont nem értek egyet, hogy az önkormányzati választásokra készülve a helyi ellenzéki párttagok és szimpatizánsok támogatását kérve keményen bírálja leendő szövetségesünket, a DK-t. A Fideszt csak helyi összefogással lehet helyben legyőzni – hasonlatosan a 2019- es választásokhoz."

Hozzátette, elismerem, sokszor szerencsétlenül, túl őszintén és keményen fogalmaztam a videóban. Nem volt etikus konkrétan megneveznem más momentumos politikusokat, véleményüket idézve, és ezért tőlük elnézést kértem.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.