Felfüggesztették a fideszes polgármestert

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 10., 12:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Fideszes támogatással, kötelességszegés gyanúja miatt.

Saját párttársainak támogatásával függesztették fel tisztségéből a Szabolcs megyei Demecseren Váradi László fideszes polgármestert – írja az mno.hu a Kelet-Magyarország információjára hivatkozva, mely szerint október 30-án rendkívüli zárt ülésen döntöttek a képviselők a fegyelmi eljárás megindításáról, illetve a vizsgálat 30 napos idejére a felmentésről.

Az ügy pikantériája, hogy mindez három nappal azután történt, hogy a polgármester és a település fideszes képviselői egy migrációs fórumon még Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel közösen fényképezkedtek, és a fotót Demecser Facebook-oldalán ezzel a szöveggel közölték: „Ma este személyesen egyeztetett dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter úrral Váradi László polgármester úr, Lengyel Lászlóné alpolgármester asszony, Teremy Károlyné képviselő asszony és Tóth István képviselő úr. Miniszter úr személyes bizalmáról biztosította a városvezetőket, s elmondta, hogy továbbra is bízik a városvezetésben.”

Seszták Miklós és Váradi László a kép jobb oldalán

Seszták Miklós és Váradi László a kép jobb oldalán

Fotó: Facebook/Demecser

Az elfogadott határozat szerint a városatyák a polgármester kötelességszegésének gyanúja miatt határoztak a vizsgálatról. A Magyar Nemzet információi szerint Váradi László a testület megkerülésével hozott meg döntéseket, illetve rendelkezett kifizetésekről.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 10., 12:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2017. november 11., szombat 18:10
  „Ma este személyesen egyeztetett dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter elvtárssal Váradi László polgármester elvtárs, Lengyel Lászlóné alpolgármester elvtárs, Teremy Károlyné képviselő elvtárs és Tóth István képviselő elvtárs. Miniszter elvtárs személyes bizalmáról biztosította a városvezető elvtársakat, s elmondta, hogy továbbra is bízik a városvezetésben.”
 2. 1
  Kovacs
  2017. november 10., péntek 19:45
  Egyidejűleg a jablonkai tanyán tűz ütött ki a helyi tyúkfarmon. A rendőrség abból indul ki, hogy terrorista gyújtogatás történt. Kerestetik egy kendermagos tyúk öt literes benzines kaniszterrel a szárnya alatt. A tyúkfarm tulajdonosának elmondása szerint a kendermagos már napok óta gyanúsan viselkedett. Párhuzamos életmódot folytatott a szomszéd falu szemétdombján. Individuálisan kapirgálva szezámmagra áttért jércékkel együtt.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra