Feljelentik Lázár Jánost bűnrészesség gyanúja miatt

szerző
narancs. hu
publikálva
2018. febr. 11., 14:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Tiborczék hódmezővásárhelyi fejlesztése miatt főhet a feje a kancelláriaminiszternek.

Bűnrészesség miatt feljelenti a Demokratikus Koalíció (DK) Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert az Orbán Viktor kormányfő vejével összefüggésbe hozott Elios-ügyben – közölte az ellenzéki párt helyettes szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Rónai Sándor úgy fogalmazott: Lázár János egy éve „nyilvánosan maga vallotta be, hogy Tiborcz Istvánnal együtt találták ki, hogyan lehet ellopni a közpénzt”. (Azt már mi tesszük hozzá, hogy a Népszava szúrta ki, hogy Lázár az egyik tavalyi kormányinfón említette: még polgármesteri időszakából ismeri Tiborczot, és közösen találták ki, hogy „Hódmezővásárhelyen hogy fogjuk a közvilágítást modernizálni, ami nagyszerű program volt”.)

Szavai szerint 13 milliárd forintjába került az országnak a csalás, amelyért akár húsz év börtön is járhat. Orbán Viktor lehet az első olyan magyar miniszterelnök, akinek bezárják egy közvetlen családtagját – jelentette ki.

A helyettes szóvivő megjegyezte, hogy a Fidesz több mint egy hete nem tart sajtótájékoztatót, „menekül”, még a szokásos kormányinfó is elmaradt. Közölte, feljelentik a kormányfőt is, aki „minden bizonnyal bűnpártoló”, és ha „eldől az első dominó, dőlni fog a többi is”, jöhet majd Mészáros Lőrinc és a miniszterelnök „hirtelen meggazdagodó” apja, Orbán Győző. Szerinte Polt Péter legfőbb ügyésznek szintén mennie kell.

A mostani feljelentés előzményei között fontos megemlíteni: még januárban derült ki, hogy az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) súlyos szabálytalanságokat tárt fel azokban a közbeszerzésekben, amelyeket 2011 és 2015 között nyert meg az Elios Innovatív Zrt., Tiborcz István akkori cége. Majd nemrég a 24.hu meg is szerezte az OLAF jelentését, amelyben a szervezet pontosan 43,7 millió euró, azaz több mint 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolja.

Tiborczék milliárdjairól és a saját lábon állásukról itt írtunk:

Fényből nyert milliárdok - Tiborcz István és Orbán Ráhel boldogulása

Meg lett mondva az országnak, hogy a svájci elitegyetemen tanuló Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István a saját lábán áll. Az önállósodásukhoz persze közpénzből finanszírozott meg­bízások is kellettek. Pécs és Bicske hitelt vett fel, hogy megbízhassa Tiborcz cégét.

 

szerző
narancs. hu
publikálva
2018. febr. 11., 14:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  Világos
  2018. február 11., 16:18
  Közösen kitalálták, hogy sötétség legyen a FIDESZES városokban mert még akkor
  a közmunkások lopni jártak. Most már nem járnak maradhat a sötétség.igy az ügyészség
  nem lát semmit. Egyébként meg: MIKÖZE HOZZÁ !
 2. 2
  rworse
  2018. február 11., 19:38
  Még nagyobb baj, hogy a félhomályos fejekbe is teljes sötétséget hoztak.
 3. 3
  naki
  2018. február 12., hétfő 00:00
  Helyes, hogy feljelentik őket. Egy átlagpolgárnak nincs ez a kurázsija, egy politikai pártnak ennyiben több a lehetősége (súlya). Ha egy pillanatra figyelmen kívül hagyjuk ezeknek a feljelentett személyeknek a politikai beágyazottságát, szimpla bűnözőkről beszélünk! Értitek? BŰNÖZŐKről. Namármost, a lógó tökű diktátor Reich-jában a feljelentésnek nem lesz következménye; a "rendőrség" nem indít nyomozást, az "ügyészség" nem tesz indítványt bűnvádi eljárásra, "bíróság" elé nem kerül az ügy, a "törvény" nem sújt le a bűnözőkre, nem viszik őket vezetőszáron a börtönbe, az okozott kárt nem kell megtéríteniük. A lógó tökű diktátor Reich-jában ezeknek a bűnözőknek bántódása nem eshet, az okozott kárt az állampolgároknak kell kifizetniük. Ezt is. Nem pártpreferencia kérdése, hogy aki bűnt követ el, azt független bíróság elé kell állítani és ha rábizonyul a bűnössége, be kell baszni a börtönbe. A törvény előtti egyenlőség elvét alkalmazni kell. Ebben nincs, nem lehet alku. Magyarországot a saját progressziója kötelezi erre.
 4. 4
  rworse
  2018. február 12., hétfő 10:23
  Remélem, a választásokig most már nem mernek kormányinfót és Fideszt sajtótájékoztatót tartani. Hacsaknem bevezetik, hogy ne lehessen kérdezni. Benne van a nevében is, nem kérdeztető, hanem tájékoztató.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra