Felmentették a csempészettel vádolt MSZP-s Legényt

  • narancs.hu
  • 2021. július 16.

Belpol

Autóját is visszakapta az ukrán hatóságoktól.

Bűncselekmény hiányában jogerősen felmentette Legény Zsoltot az ukrán bíróság a cigarettacsempészet vádja alól. Ezt az egykori MSZP-s politikus nyilatkozta az ATV Híradójának. Autóját is visszaadták.

Tavaly decemberben a Beregsurány–Luzsanka határátkelőhelynél – az ukrán határőrség felvételei szerint – Legény Zsolt diplomata-útlevéllel szeretett volna belépni Ukrajnába, de mivel a kocsiján nem volt diplomata-rendszám, félreállították, tételesen ellenőrizték. Amikor megkérték, nyissa ki kocsijának csomagtartóját, diplomáciai mentességre hivatkozott.

A határőrök az átkelőhöz hívták a magyar konzulátus képviselőit, így nyitották föl a csomagtartót, amelyben több kartonnyi cigarettát találtak.

Legény ellen eljárás indult dohánycsempészet miatt, a botrány nyomán kilépett az MSZP-ből. Diplomata-útlevelét itthon bevonták, a kormánypárt pedig kezdeményezte, vizsgálják felül e dokumentumok kiadásának rendszerét. 

Az eljárás alatt Legény végig azt állította, nem az övé a csempészáru, tudta nélkül tették az autójába. Erről az ATV stábjának azt nyilatkozta, „ötletem lenne, de nem fogok vádaskodni, mert amit mondanék, azt nem tudom bizonyítani”.

Az ATV megkereste az MSZP érintett szervezetének vezetőjét azzal a kérdéssel, hogy az ítélet alapján Legényt visszaveszik-e a pártba, de a párt nem reagált a kérdésre.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk