Felszámolták Gődény Youtube-csatornáját

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 7.

Belpol

A vírusszkeptikus celeb úgy érzi, cenzúra áldozata lett.  Pedig ő „tudományos kutatási eredményekkel” érvelt.

Végleg törölte a YouTube Gődény György vírusszkeptikus gyógyszerészceleb csatornáját –írja a Telex, Gődény facebookos bejelentését idézve.

A döntés nem friss, az érintett erről augusztus 30-án számolt be, eddig a sajtó ezt nem vette észre. Gődény György bejegyzésben cenzúráról és ellene folyó hadjáratról ír, és azt is megjegyzi, annak ellenére, hogy szerinte tudományos kutatási eredményekkel érvelt, végleges lett a YouTube döntése.

Mint a portál emlékeztet, a celebkedő gyógyszerész ellen már több hatósági eljárás is indult különböző ügyekben: a  Nutriversum Gődény szereplésével készült reklámjai miatt ősszel indított vizsgálatot a GVH, mivel azok alkalmasak lehetnek a fogyasztók megtévesztésére.

Gődényt korábban a magyar hatóságok rémhírterjesztéssel gyanúsították. Tavaly December 11-én hajnalban jelentek meg nála a rendőrök, házkutatást tartottak.

Ezt követően a rendőrök nem őrizetbe vették, hanem előállították. Erre akkor szokott sor kerülni, ha valaki súlyos bűncselekményt követ el, vagy nem jelenik meg, és nem reagál a rendőrségi idézésre. A celeb ugyanakkor kapott már egymillió forintot büntetést is azért, mert a járványügyi korlátozások ellenére tüntetést szervezett a Hősök terére.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk