Festékszóróval kampányoltak éjjel Újszentivánon

  • narancs.hu
  • 2022. július 2.

Belpol

A feliratok: gyökér, Miki egér, fasz és „hazuság”. Az egyik érintett feljelentést tett a rendőrségen.

A szombatra virradó éjjelen valaki lefestette Újszentivánon az egyik polgármesterjelölt, a független Bodó Imre hat méter magasan lévő molinóit és összes képét a főutcai plakátjain.

A település egykori polgármesterének, az önkormányzati képviselőjelöltként induló Talpai Jánosnak a kapujára azt írták, FASZ.

GYÖKÉR feliratot festett Rusin Csabának, az Élhető Újszentivánért Facebook-csoport adminjának háza elé, illetve a településen több helyen, nyíllal együtt, amely Rusin háza felé mutat.

Újszentivánon vasárnap időközi önkormányzati választást kell tartani, miután a polgármestert, Putnik Lázárt és két társát letartóztatta a NAV különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és hűtlen kezelés miatt, és feloszlatta magát a képviselő-testület.

Ez a választás azért is lesz érdekes, mert a Fidesz helyi szervezete a korábbi országgyűlési képviselőt, Bodó Imrét jelölte volna polgármesternek, a pártbéli feljebbvalók azonban úgy határoztak, hogy nem Bodót, hanem Ulbert Mónikát támogatják a választáson. A kampány idején szervezett rendezvényre eljött Újszentivánra Varga Judit igazságügyi miniszter, Kósa Lajos alelnök, és pénteken, a köztisztviselők napja alkalmából  meghirdetett programra érkezett volna Rétvári Bence államtitkár is, de a hőségriadóra hivatkozva lemondták a rendezvényt.

Van három másik polgármesterjelölt is, Binszki Olivér, Waltrich Csaba és Maczelkáné Minyó Judit, a konfliktus azonban a fideszes jelölt és az őt támogató csapat és az Élhető Újszentivánért Facebook-oldal között zajlik. Annak adminja, Rusin Csaba nem indul a választáson, viszont posztjaiban arról ír, a letartóztatott Putnik Lázár és a Fidesz között kapcsolat van.

Rusin a narancs.hu-nak szombaton reggel is azt mondta, tisztában van vele, hogy a festékszórós akció melyik oldalnak áll érdekében, és feljelentést tett a rendőrségen. 

 
Talpai János kapuja.
 

 

 
Fő utcai molinó, az önkormányzat épülete előtt.
 

 

 
A másik Fő utcai molinó, az óvoda előtt.
 

 

 
Miki egér, gyűlölet, "hazuság" (sic!), Május 1. utca.
 

 

 
Rusin Csaba házánál.                                                                                                          Fotók: Élhető Újszentivánért Facebook-csoport
 

 „A Gyökér feliratot önkormányzati tulajdonú útra festették, eltávolítani csak nagy nyomású forró gőzzel lehet, az egyik felirat pedig az én magántulajdonomra is rálóg” – mondta Rusin Csaba. Tudomása szerint van a településen térfigyelő kamera, de hogy működik-e, és készít-e felvételt, arról nem lehet tudni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk