Fidesz: inkább Felcsútra kell a pénz, nem a kórházaknak
pancho3.jpg

Fidesz: inkább Felcsútra kell a pénz, nem a kórházaknak

  • 2018. február 7.

Belpol

Leszavazták a javaslatot, hogy a tao-pénzeket oktatásra és egészségügyre is lehessen költeni.

A fideszes többségű gazdasági bizottsága leszavazta azt az MSZP-s javaslatot, amely kiterjesztette volna a tao-támogatást az oktatásra és az egészségügyre is, derült ki az RTL Klub kedd esti híradójából.

Jelenleg a vállalkozások dönthetnek úgy, hogy társasági adójuk egy részét sport- vagy kulturális egyesületeknek adják. A legtöbb tao-pénz eddig a fociba, azon beül is Felcsútra jutott, az így kapott milliárdokból épült meg például Orbán háza mellett a felcsúti aréna. A tao-felajánlásokról már több bíróság is kimondta, hogy az közpénznek minősül.

Az MSZP ezt a rendszert szerette volna úgy kiterjeszteni, hogy egészségügyi és oktatási intézmények is kaphassanak a cégek, vállalkozások taójából, mert szerintük ezzel csökkenteni lehetne a két ágazatban lévő súlyos problémákat.

Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke szerint a tao-rendszernek köszönhetően több pénz jut sportra, és nem tudni, mi lenne, ha az oktatásra és az egészségügyre is adnának belőle.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ annyit reagált az RTL megkeresésére, hogy az MSZP javaslata hiteltelen, mert ők voltak azok, akik elvettek egyhavi bért a pedagógusoktól és az egészségügyi dolgozóktól.

Figyelmébe ajánljuk