Formálódik az új kormány, az egyeztetésen ott volt Lázár és Navracsics is

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. május 11.

Belpol

Csakúgy, mint Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Csák János.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán megbeszélést folytatott politikusokkal a kormányalakításról a Karmelita kolostorban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A tanácskozáson Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt – ismertette a sajtófőnök.

Korábbi bejelentés szerint Orbán május harmadik harmadában ismerteti az új kormány összetételét.

A szerdai tanácskozás résztvevőinek névsora mindenesetre megerősíteni látszik egy sor korábbi pletykát és értesülést, melyek szerint új miniszterként szerepet kaphat a kormányban Navracsics Tibor, Lázár János, Nagy Márton, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Csák János.

Navracsics a hírek szerint az uniós fejlesztésekért lehet majd felelős, Lázárral kapcsolatban a vidékfejlesztési területet és a paksi bővítést is hallani lehetett, Nagy Márton volt MNB-alelnökhöz tartozhat a gazdaságfejlesztés, Szalay-Bobrovniczky Kristófhoz a honvédelem és a sport, Csák János pedig innovációs-oktatási feladatköröket kaphat.

A képet megosztotta Orbán is a Facebook-oldalán, 

de a kormány is közzétette. A kormány posztjához a Fidesz-KDNP 2022 nevű oldal azt kommentelte, hogy "Szijjártó Péter és Varga Mihály is valószínűleg tagja lesz az új kormánynak, de egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudtak részt venni a megbeszélésen".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk