Friderikusz-interjú a friss Narancsban: „Ha rajtam múlik, nem hívjuk Orbánt”

  • narancs.hu
  • 2015. december 16.

Belpol

Villámként csap le a karácsonyi Narancsban Friderikusz Sándor. Deutsch Tamás? Droid. Berki Krisztián? „Megvetem.” De kap az arcára a Tv2, a magyar értelmiség és a Fidesz-rendszer is.

Friderikusz Sándorral olvashatnak nagyinterjút a karácsonyi Magyar Narancsban. A riporter-műsorvezető talán még soha nem beszélt ennyire nyíltan és élesen politikáról és médiáról. Kivesézzük a Tv2-nél történteket, és azt sem hallgatja el, mit csinál rosszul szerinte a csatorna vezetése. Beszél a Simicska Lajossal és Andy Vajnával való kapcsolatáról, de azt is megkérdeztük tőle, összezárná-e magát Orbán Viktorral 24 órára új műsorában. Erre azt válaszolta:

„Aligha hiszem, hogy Orbán Viktor ebben a mai állapotában ezt vállalná. És őszintén szólva én is kétszer is meggondolnám, kíváncsi vagyok-e még rá. Nincs személyes kapcsolatunk közel tíz éve, de épp elég, amit látok, hallok belőle. A mi viszonyunk egyébként meglehetősen speciális volt, mert Lévai Anikóval, Orbán feleségével az egyetemi éveinkben baráti viszonyunk volt, és a későbbiekben ahányszor Orbán és én közelebb kerültünk egymáshoz, ahhoz Anikónak mindig köze volt. De egy ilyen Orbán Viktorral már nem sok jó sülne ki az együtt töltött 24 órából, mert előre látható, mi történne. Ha például elkezdeném számon kérni, mit művelt az országgal, vagy felvétel közben hagyná ott a műsort, hiszen rég elszoktatták a kritikáktól, vagy vazallusai a felvételt követően igyekeznének minden kritikus részt kivágatni az adásból, amibe én természetesen nem mennék bele, tehát rögtön előállna a zajos vita.”

Friderikusz Sándor ezen kívül részletesen beszél arról, hogy szerinte mit művelt az országgal a Fidesz, és hova fog kifutni ez a rendszer. Azt is elárulja, meddig folytatja a Tv2-nél jelenlegi reality-műsorát, és mit hiányol a magyar értelmiségből. Friss, 130 oldalas ünnepi számunk csütörtöktől kapható az újságárusoknál!

Figyelmébe ajánljuk