Fürjes Balázs lemond államtitkári tisztségéről és befejezi a politizálást

  • narancs.hu
  • 2023. március 27.

Belpol

Azért távozik a kormányból, mert az ott betöltött munkája mellet nem marad ideje a többi feladatára.

“A mai napon, megköszönve a bizalmat és a közös munkát, új feladatok vállalásáról és a miniszterhelyettesi megbízatásról való lemondásról egyeztettem Gulyás Gergely miniszter úrral. Áttekintve a helyzetet miniszter úr elfogadta: lemondok államtitkári megbízatásomról és más területen folytatom a munkát” - írta ki hétfőn délután Facebook-oldalára Fürjes Balázs.

Az államtitkár többek között azzal indokolta távozását, hogy további elfoglaltságai több külföldi jelenlétet igényelnek, ami nem összeegyeztethető a Magyarországhoz kötött kormányzati feladataival. Egy másik indok, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság felkérte Fürjest, pályázza meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagságát. Így az arra való felkészülés, a brisbane-i olimpiát előkészítő bizottsági tagságból eredő feladatok és az augusztusi atlétikai vb társelnöki megbízatása mellett már nincs ideje kormányzati feladata ellátására.

Fürjes több mint 12 éve tagja a kormánynak. 2011 és 2022 között a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosaként dolgozott, tavaly május óta pedig Miniszterelnökség parlamenti államtitkára volt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk