Georg Spöttle is odatette magát az iskolai terrorelhárítás mellé

  • narancs.hu
  • 2018. január 5.

Belpol

Alig várjuk, mit lép erre Nógrádi György!

Pár nappal ezelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma levelet küldött az iskoláknak és az óvodáknak, melyben megkéri az intézményvezetőket, hogy június végéig készítsenek ún. HIT-et (Honvédelmi Intézkedési Terv). A hír nagy felháborodást váltott ki, a kormány részéről Dömötör Csaba államtitkár gyorsan reagált is egy sajtótájékoztatón, és arra hivatkozott, hogy a HIT-re egy „NATO-kötelezettség” miatt van szükség, amiről azonban kiderült, hogy nem igaz.

De az már igaz, hogy tegnap, a NATO-kötelezettségnél sokkal nyomósabb érv hangzott el az M1-en az iskolai honvédelem témakörében. Az ország egyik legjelentősebb biztonságpolitikai csodacsatára, Georg Spöttle volt a vendég, aki arról beszélt, hogy “indokolt már az iskolákban felkészülni az esetleges terrortámadásokra”, mert “így a tanárok, a szülők és a gyerekek is nagyobb biztonságban érezhetik magukat”.

Spöttle szerint Európában a terrorizmus egy fontos kérdéssé vált, és “csaknem bármikor előfordulhat, hogy egy iskolában kezdődik”, és ugyan “hazánk biztonságos országnak számít és a terrorkockázat alacsony”, jobb félni, mint megijedni.

Alig várjuk, mit mond erre Nógrádi György.

Figyelmébe ajánljuk