Gulyás Gergely: Az energiaválság jövőre 2500-3000 milliárd többletkiadást jelenthet

  • narancs.hu
  • 2022. október 10.

Belpol

A főpolgármester nyílt levelére válaszolt.

„Minden felajánlást köszönettel fogadunk a leggazdagabb önkormányzatok – így a főváros – részéről, amellyel hozzá tudnak járulni a magyar családok és munkahelyek megvédése érdekében létrehozott rezsivédelmi alap forrásaihoz” – írja Gulyás Gergely Karácsony Gergelynek címzett nyílt levelében. A főpolgármester vasárnap tette közzé azt az Orbán Viktornak címzett levelet, amit több mint egy tucat ellenzéki polgármester is aláírt. Erre válaszolt most – a kormányfő helyett – a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás levelében úgy fogalmazott: „Mivel az Önök által minden eszközzel gáncsolt paksi bővítés még nem készült el, a most működő paksi blokkok Magyarország éves áramfogyasztásának mintegy harmadát fedezik.” Mindez pedig szerinte lehetővé teszi, hogy „a magyar családok az Európai Unió legalacsonyabb áramdíját fizessék.” Karácsonyék azon kérése, hogy a Pakson 12 forintért megtermelt áramot az önkormányzatok ne 400 forintnál is magasabb áron kapják a miniszter szerint azért nem teljesíthető, mert az a

„rezsicsökkentés megszüntetésével járna.”

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége által kezdeményezett Nemzeti Energiacsúcs összehívására Gulyás Gergely úgy reagált: „Az önkormányzatok költségvetési helyzetének felmérése és a megnövekedett energiaköltségekkel kapcsolatos tárgyalásokra a kormány miniszteri biztost nevezett ki. "

A miniszter hangsúlyozta: „a háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság elleni küzdelem, a családok és a munkahelyek védelme óriási terhet ró az országra.” A központi költségvetésben mindez idén 1500 milliárd forint többletkiadást jelent, „míg a jövő évben a mai kalkulációk alapján 2500 és 3000 mrd forint között lehet e költségek mértéke.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk