Gulyás Gergely búcsúzik Fürjes Balázstól

  • narancs.hu
  • 2023. március 28.

Belpol

Sajnálattal, de megértéssel. Gulyás szerint Fürjes az elmúlt fél évtizedben múlhatatlan érdemeket szerzett. 

„Sajnálattal, de megértéssel vettem tudomásul Fürjes Balázs miniszterhelyettes lemondását, aki március végével távozik a tárcától. Sok sikert kívánok neki jövőbeli megbízatásai ellátásához, egyben köszönetet mondok az elmúlt 5 év közös munkájáért. Fürjes Balázs a Miniszterelnökség államtitkáraként és miniszterhelyetteseként a kormányzati munkában és a fővárosért végzett tevékenysége során az elmúlt fél évtizedben múlhatatlan érdemeket szerzett. Április elsejétől a tárca parlamenti és stratégiai államtitkársága összevontan fog működni. A Miniszterelnökség miniszterhelyettese Panyi Miklós jelenlegi stratégiai államtitkár lesz” – közölte a Facebookon a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely. 

 
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszterjelölt (j) és Fürjes Balázs, eddigi Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese jelöltje az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülése kezdetén, amelyet Gulyás Gergelyt hallgatják meg az Országházban 2022. május 19-én.
Fotó: Kovács Tamás / MTI
 

Hétfőn váratlanul lemondott Fürjes Balázs államtitkár, aki döntését azzal indokolta, hogy további elfoglaltságai több külföldi jelenlétet igényelnek, ami nem összeegyeztethető a Magyarországhoz kötött kormányzati feladataival. Egy másik indok, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság felkérte Fürjest, pályázza meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagságát. 

Fürjes több mint 12 éve tagja a kormánynak. 2011 és 2022 között a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosaként dolgozott, tavaly május óta pedig Miniszterelnökség parlamenti államtitkára volt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk