Gyanúsítottként hallgatták ki Völner Pált

  • narancs.hu
  • 2021. december 15.

Belpol

Kérdésekre nem kívánt válaszolni.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerdán tanúként hallgatta ki Völner Pál fideszes országgyűlési képviselőt, az Igazságügyi Minisztérium múlt héten lemondott miniszterhelyettesét.

Az ügyészség  hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást, Völnert azzal gyanúsítják, hogy összesen 83 millió forint kenőpénzt vett át a végrehajtói kar elnökétől.

Miután tegnap éjszaka a Magyar Közlönyben megjelent az Országgyűlés határozata Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztéséről, megnyílt a törvényes lehetősége annak, hogy az országgyűlési képviselővel szemben az ügyészség eljárási cselekményeket folytasson - közölte az ügyészség.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2021. december 15-én több helyszínen tartott kutatást, amely intézkedés során bizonyítási eszközöket foglalt le - írják. Erre nem térnek ki, de sajtóinformációk szerint Völner Pál nyergesújfalui házában is jártak a nyomozók. 

A nyomozó ügyészség Völner Pállal szemben a vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúját közölte.

A Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő ügyben eddig 13 személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség.

Völner Pál a gyanúsítás közlésével szemben panasszal élt, a kihallgatásán rövid vallomást tett, amelyben tagadta a bűncselekmény elkövetését, kérdésekre azonban nem kívánt válaszolni. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk