Győzött a Mi Hazánk: kizárják a 18 éven aluliakat a Nemzeti Múzeum kiállításáról

  • narancs.hu
  • 2023. október 28.

Belpol

A szélsőjobboldai párt „feljelentése” nyitott fülekre talált Csák Jánosnál.

„A Mi Hazánk kezdeményezése nyomán 18 év alattiak nem látogathatják tovább a Nemzeti Múzeum kiállítását, mert az sérti a gyermekvédelmi törvényt. Erről Csák János illetékes miniszter tájékoztatta a Mi Hazánkat, megállapítva a törvénysértést” – írja győztes közleményében Duró Dóra elnökhelyettes.

A szélsőjobboldali politikus korábban arra hívta fel Csák János figyelmét, hogy a Nemzeti Múzeumban megtekinthető Nemzetközi Sajtófotó Kiállításon "a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az »LMBTQ+ kisebbség elleni erőszakot«, illetve a »meleg idősotthont« ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az odalátogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat”.

Csák Jánosnak pedig nem kellett több: közölte, hogy „a családok védelméről szóló törvény érvényre jutásának biztosítását kérte számon L. Simon László főigazgatón, így a múzeum szigorította a kiállítás megtekintésének szabályait, és 18 év alattiak számára ezentúl nem értékesít jegyet”.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk