Háborús veszélyhelyzetet hirdetett Orbán Viktor

  • narancs.hu
  • 2022. május 24.

Belpol

Ez gyors volt. Miután ma elfogadták az Alaptörvény-módosítást, és beiktatták a kormányt, életbe is léptetik az újabb veszélyhelyzetet.

Azt követően, hogy a parlament kedd délután tizedszerre is módosította az Alaptörvényt, melynek értelmében a kormány veszélyhelyzetet hirdethet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet, vagy humanitárius katasztrófa miatt is. Beiktatták az ötödik Orbán-kormány tagjait. A miniszterelnök rendkívüli bejelentést tett a Facebookon.

Orbán Viktor bejelentette, hogy egyetlen percet sem vesztegetnek, "mert a szomszédunkban háború zajlik. Egy olyan háború, amelynek még senki sem látja a végét. Ez a háború folyamatos veszélyt jelent Magyarországra, kockára teszi a fizikai biztonságunkat, és veszélyezteti a gazdaság és a családok energiaellátását és anyagi biztonságát is. Látjuk a háború és a brüsszeli szankciók hatalmas gazdasági felforduláshoz és drasztikus áremelkedéshez vezettek. A világ egy gazdasági válság küszöbén áll. Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia, és meg kell védenie a családok anyagi biztonságát.

Ehhez mozgástérre és azonnali cselekvőképességre van szükség." Ezért a kormány az Alaptörvényben biztosított jogával élve, melyet épp ma szerzett me, ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet.

"A járvány elleni védekezés alatt bevezetett veszélyhelyzethez hasonlóan ez is lehetővé teszi a kormánynak, hogy azonnal reagáljon, és minden lehetséges eszközzel megvédje a Magyarországot és a magyar családokat."

A miniszterelnök közlése szerint holnap, azaz szerdán fog tájékoztatást adni az első erről szóló lépésekről.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.