Hadházy: '56-ban nem véletlenül vonultak a rádióhoz

  • narancs.hu
  • 2024. október 23.

Belpol

A képviselő szerint az MTVA ma is „a hazugság szerszáma”.

 „Az lenne a fontos, hogy az egész MTVA területén ne forgassunk” – mondja valaki, valószínűleg egy biztonsági őr abban a videóban, amelyet szerdán osztott meg a Facebookon Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő ezután az épület előtt állva arról beszél, hogya demokráciából a diktatúra felé tart a rendszer, ezért most nincs alkalmasabb hely az 56-os megemlékezésre a közmédia épületénél. A forradalmáról sem véletlenül mentek a Magyar Rádió épületéhez, hanem azért, mert a Rákosi-rendszerben az a hazugság szerszáma volt. Szerinte ugyanez elmondható most is az MTVA-ról: „amíg propagandagépezet van, nincsenek valódi választások, és addig lényegében bármit megtehet a hatalom, akár a választási eredmények meghamisítását is”.

Hadházy Heindl Péter civil jogvédővel együtt ment az épületbe, hogy megnézzék az 500 millió forintból készült, golyóálló beléptető kapukat.

Az aktivista azt mondta, az állam politikai semlegességének elve sérül Magyarországon az Orbán-kormány működése nyomán, és ezt a követelményt a leginkább az MTVA-ban sértik meg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk