Hétfőtől megszűnik a kötelező maszkviselés

  • narancs.hu
  • 2022. március 3.

Belpol

Gulyás Gergely bejelentette, hogy a legtöbb járványügyi intézkedést eltörlik.

Kivezetik a járványügyi korlátozások döntő többségét - közölte a csütörtöki kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.  Gulyás Gergely közlése értelmében 

  • a kötelező maszkviselés hétfőtől megszűnik,
  • egyedül a szociális és egészségügyi dolgozók esetében, az idősotthonokban és a kórházakban indokolt maszkviselési kötelezettség fenntartása.
  • Kivezetik a védettségi igazolványok használatára vonatkozó szabályokat is.

A miniszter hozzátette ugyanakkor, nem tudják, hogy lesz-e hatodik hullám, de a virológusok most optimistábbak, mint bármikor - írja a 24.hu.

A Telex arról is tudósít, hogy a tanárok munkavégzéshez szükséges oltási kötelezettségét is felfüggesztik, azaz újra taníthatnak azok a pedagógusok, akik nem oltatták be magukat a koronavírus ellen. Az egészségügyi veszélyhelyzetet fenntartják a hatodik hullám veszélye miatt, és fenn kell tartani „a kormány cselekvőképességét” is Gulyás Gergely szerint.

A kormányinfón elhangzott még, hogy

  •  négyféle árstopot vezetett be eddig a kormány, ezek fenntartása továbbra is indokolt ;
  • a jegybank 5-6 százalék közötti inflációt prognosztizál, de nem lehet kizárni, hogy az infláció mértéke ennél magasabb lesz. Ha nő az infláció, plusz juttatást kell biztosítani a nyugdíjasoknak és az állami alkalmazottaknak.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?