Hihetetlen: újabb lélegeztetőgépekre írt ki közbeszerzést a Honvédség

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 26.

Belpol

Amikor több ezer darabot tárolnak egy raktárban.

Miközben 16000 (!!!) lélegeztetőgép rohad valahol egy raktárban, a Magyar Honvédség újakat akar beszerezni. Az külön bájos, hogy szeptember 22-én indították meg az eljárást és október 3. az ajánlattételi határidő. Kemény 12 napig várják tehát az ajánlatokat, kicsit sem tűnik úgy, hogy már lezsírozták az egészet"

– Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ezzel a kommentárral osztotta meg a közbeszerzés kiírásáról szóló hivatalos oldal linkjét a Facebook oldalán.

A 16000 lélegeztetőgép 300 milliárdos megvásárlása a magyar történelem egyik legocsmányabb lopása volt"

– tette hozzá a képviselő.

Mint ismert, Hadházy arra utalt, hogy a koronavírus-járvány kezdetén több ezer lélegeztetőgépet vett nagyon drágán a magyar kormány, ezek jelentős része pedig azóta is egy raktárban állCsak a tárolás is százmilliókba kerül. A drágán, nem transzparens módon beszerzett gépeket több kritika is érte annak idején, legnagyobb részüket még csak nem is tudták használni a kórházakban.

Azóta az is kiderült, hogy a nagy mennyiségű gépre akkor se lett volna szükség, amikor épp tetőzött a járvány, ahogy az már akkor is világos volt, nem is lett volna elég szakember a működtetésükhöz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.