Hírbe rejtett üzenetekkel tiltakozik az egyik indexes újságíró

  • narancs.hu
  • 2020. július 23.

Belpol

Földes András az Index sorsáról ír egy haslövés kapcsán.

„Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt az Esztergomi Járási Ügyészség egy lovasíjász ellen, aki hasba lőtt egy nézőt tavaly augusztusban egy esztergomi bemutatón” – így kezdődik egy első ránézésre az Index jelenlegi helyzetétől teljesen független témában közzétett hír, amelyet Földes András jegyez.

Később pedig így folytatódik: „Sokan gondolkodnak, hogy hasonló eset zajlik-e az Index című internetes lappal, amelyet jelenleg Ön is olvas. Egy későbbi vizsgálat döntheti majd el, hogy szándékosan lőtte hasba egy szittya harcos a vezére parancsára, vagy a szittyák évek óta tartó lövöldözése mintegy mellékesen ejtette a sebet.

A Történelmi napokon megsérült néző nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, augusztus 20-án megműtötték, gyógyulása négy hétig tartott. Az ügyészség a vádemelés mellett indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás nélkül, büntetővégzésben bocsássa próbára a férfit.

Azt ugyanakkor nem tudni, hogy lapunk, az Index sérülései milyen súlyosak, és van-e remény a felgyógyulásra."

A média1 megkereste ezzel kapcsolatban Földest, aki elmondta, egyéni akcióról van szó, a fentiekről senkivel sem egyeztetett a szerkesztőségben.

Már többen felmondtak az Indexnél, további távozások várhatók

Mivel Bodolai László nem hajlandó Dull Szabolcsot visszavenni. Az Index szerkesztősége a július 23-i szóbeli tárgyalás után írásban is kérte Bodolai Lászlót, az Index Zrt.-t tulajdonló alapítvány vezetőjét, hogy - mint munkáltató - az elbocsátott főszerkesztőt, Dull Szabolcsot helyezze vissza pozíciójába - írja szolgálati közleményében a portál.

Figyelmébe ajánljuk