Így szökött át három országon Gruevszki

  • narancs.hu
  • 2018. november 16.

Belpol

A Deutsche Welle összerakta, hogy mi volt a volt macedón kormányfő átszöktetésének a menetrendje.

Egy macedón személy- és több magyar diplomaautóval utazott át a balkáni országokon Gruevszki, hogy aztán Budapestre jöjjön - írja az Index, a Deutsche Welle cikkére hivatkozva.

Ennek értelmében a volt macedón kormányfő november 11-én 19:10 perckor lépett át Albániából Montenegróba a bozaji átkelőnél, méghozzá a saját személyautójával.

Ezt követően egy Volkswagen Jettával utazott két magyar diplomata kíséretében Podgoricába, ahol egy másik személlyel átültek egy új autóba, majd Dobrakovo felé vették az irányt.

Az átkelőnél este 10-kor beléptek Szerbiába, majd Gruevszki egy másik diplomatával Belgrádba utazott. Végül a találkozó, valamint - ahogy az Index fogalmaz - a "fogolyátadás" Gostunban, a Lux hotelben történt meg.

Ahogyan azt a narancs.hu a korábban megírta, egy podgoricai lap arról számolt be, a volt macedón kormányfő az 55A05-s rendszámú követségi gépjárműben lépte át a montenegrói-szerb határt november 11-én 22 óra 16 perckor, vele utazott Császár József első beosztott, valamint Félegyházi Csaba konzul. Erről bővebben itt olvashatnak:

Szerbiába is magyar követségi autóval szöktették Gruevszkit

Már csak az a kérdés, hogyan jött be a politikus Magyarországra. Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő az 55A05-s rendszámú követségi gépjárműben lépte át a montenegrói-szerb határt november 11-én 22 óra 16 perckor, vele utazott Császár József első beosztott, valamint Félegyházi Csaba konzul - írta meg a hvg.hu a podgoricai Vijesti című lapra hivatkozva.

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.