Így szökött át három országon Gruevszki

  • narancs.hu
  • 2018. november 16.

Belpol

A Deutsche Welle összerakta, hogy mi volt a volt macedón kormányfő átszöktetésének a menetrendje.

Egy macedón személy- és több magyar diplomaautóval utazott át a balkáni országokon Gruevszki, hogy aztán Budapestre jöjjön - írja az Index, a Deutsche Welle cikkére hivatkozva.

Ennek értelmében a volt macedón kormányfő november 11-én 19:10 perckor lépett át Albániából Montenegróba a bozaji átkelőnél, méghozzá a saját személyautójával.

Ezt követően egy Volkswagen Jettával utazott két magyar diplomata kíséretében Podgoricába, ahol egy másik személlyel átültek egy új autóba, majd Dobrakovo felé vették az irányt.

Az átkelőnél este 10-kor beléptek Szerbiába, majd Gruevszki egy másik diplomatával Belgrádba utazott. Végül a találkozó, valamint - ahogy az Index fogalmaz - a "fogolyátadás" Gostunban, a Lux hotelben történt meg.

Ahogyan azt a narancs.hu a korábban megírta, egy podgoricai lap arról számolt be, a volt macedón kormányfő az 55A05-s rendszámú követségi gépjárműben lépte át a montenegrói-szerb határt november 11-én 22 óra 16 perckor, vele utazott Császár József első beosztott, valamint Félegyházi Csaba konzul. Erről bővebben itt olvashatnak:

Szerbiába is magyar követségi autóval szöktették Gruevszkit

Már csak az a kérdés, hogyan jött be a politikus Magyarországra. Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő az 55A05-s rendszámú követségi gépjárműben lépte át a montenegrói-szerb határt november 11-én 22 óra 16 perckor, vele utazott Császár József első beosztott, valamint Félegyházi Csaba konzul - írta meg a hvg.hu a podgoricai Vijesti című lapra hivatkozva.

Figyelmébe ajánljuk