Indul a Pesty által említett korrupcióvadász oldal

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 1.

Belpol

Bibó-idézettel nyit, bizonyítékokat vár egy e-mail-címre.

Budapestitisztakezek.com címen elindult egy oldal, amely a közelmúltbeli vagy az elmúlt hetven évben történt korrupciós, zsarolási ügyekről, közpénzlenyúlásokról vár bizonyítékokat, anonim módon – vette észre a Telex.

 

Az oldal tetején Bibó István híres gondolata olvasható arról, mit jelent demokratának lenni, majd olasz példát is említ: 

„A 90-es években a Milánói Tiszta Kezek arra tett eredményes kísérletet, hogy megtisztítsa a korrupciótól átitatott olasz közéletet. Felvette a harcot a maffiával és a korrupt politikusokkal. Antonio Di Pietro a legendás ügyész hatalmas eredményeket ért el. Nem lehetett sem megfélemlíteni, sem megvesztegetni.”

Az oldalról Pesty László is említést tett a Telexnek adott interjújában. Azt mondta, van rálátása a weblapra, de nem állítja, hogy ő hozta létre.

A filmrendező az idei Tusványoson egy pódiumbeszélgetésen az Amerikai Egyesült Államok közéleti állapotait érzékeltetve azt mondta, „az, hogy a kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk, ez ugyanaz, mint a Lölő-jelenség Magyarországon, a Lölő-klán, a Biden-klán, a kirakatban lopunk, csalunk, hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét, förtelem mind a kettő.”

Nyilatkozatát Gulyás Gergely kancelláriaminiszter értelmetlennek és összefüggéstelennek minősítette. Olyan vélemény is nyilvánosságot kapott, hogy Pesty nem volt józan. Ezt ő azonnal cáfolta.

A 444-nek, majd más lapoknak is nyilatkozva kifejtette, mire gondolt pontosan, miért érinti rosszul a rendes jobboldali, konzervatív értékrendű embereket és a piacról élő vállalkozásokat a NER-lovagok politikai támogatással zajló térhódítása a gazdaságban. A rendező szerint el kell indulnia egy tisztulási folyamatnak, amely Orbán Viktor miniszterelnök számára is jó lesz.

Pesty utóbb a Telexnek már arról is beszélt, hogy a következő négy hónapban konkrét nevek, konkrét bizonyítékok kerülnek elő korrupciós ügyekről. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk