Jövő héten háromnapos kihelyezett kormányülés lesz Sopronban

  • narancs.hu
  • 2023. február 3.

Belpol

Nem lesz sajtónyilvános része.

A miniszterelnök háromnapos stratégiai kormányülést hívott össze Sopronba a jövő hétre –írja az MTI az Origo értesülése szerint.

Havasi Bertalanra, a kormányfő sajtófőnökére hivatkozva azt írják, a jövő hét elejére tervezett tanácskozás kapcsán sajtónyilvános programot nem terveznek. De utána csütörtökön Kormányinfón számol be az eredményekről Budapesten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az Origo információi szerint a kormányülésen szóba kerül az ukrajnai háború, annak nemzetközi összefüggései és "Magyarország szilárd elkötelezettsége a béke és a mielőbbi tűzszünet mellett". Emellett kiemelt figyelmet kap a háború és a brüsszeli szankciók hatása a gazdaságra, illetve a napirendi pontok között szerepel Magyarország energiastratégiája, különös tekintettel az infláció elleni küzdelemre. Úgy tudni, a stratégiai megbeszélésen megvitatják a vidékfejlesztési stratégiát és a magyar tudomány perspektíváit is.

Havasi Bertalan az Origoval azt közölte: Orbán Viktor részt vesz a jövő csütörtök-pénteki brüsszeli EU-csúcson.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk