Karácsony: Brutális adóemelés ez

  • narancs.hu
  • 2022. július 12.

Belpol

A főpolgármester is megszólalt az új kata-törvény kapcsány.  A tüntetések miatt a budapestiek megértését kérte.

„Megértem a tüntetők dühét. A kormány – minden ígéretét megszegve – statáriálisan, egy nap alatt, érdemi felkészülési idő nélkül akarja átalakítani a mikrovállalkozók legnépszerűbb adózási formáját. Brutális adóemelés ez: adóév közben többszázezer embernek emelkedik ötszörösére az adóterhe, miközben persze a Fidesz oligarchiái továbbra is extraprofitot zsebelhetnek be a kaszinóikból” – fogalmaz Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebookon az új kata-törvény kapcsán, ami a jövőben csak azoknak lesz elérhető, akik magánszemélyeknek számláznak – magyarul több százezer ember elesik ettől a kedvezményes adózási formától. 

Ráadásul a hétfőn benyújtott törvényről már kedden szavaznak a parlamentben, ami miatt tüntetés szerveződött a Kossuth térre, de a Margit és az Erzsébet hídon is korlátozzák a forgalmat. Karácsony a budapestiek türelmét és megértését kérte. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk