Karácsony: Ha nem én vezetek, és kérem az újraszámlálást, lett volna-e valami belőle?

  • narancs.hu
  • 2024. július 12.

Belpol

A főpolgármester szerint mindenki tudja a kérdésre a választ. 

„Tesztkérdés, ha nem én vezetek, és én kérem az újraszámlálást, lett volna-e valami belőle? Aki követte a híreket, vagy nem barlangban élt az elmúlt 14 évben, az akkor pontosan tudja, hogy nem” – mondta Karácsony Gergely a Telexnek annak megerősítésére, hogy szerinte jogi ámokfutás történt.

Mint pénteken kiderült, a főpolgármester-választásokon leadott szavazatok újraszámlálása után kiderült, Karácsony Gergely nyerte a választást, az eredményt Vitézy Dávid is elfogadta. Karácsony úgy véli, semmilyen jogi alapja nem volt az újraszámlálásnak. Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy fideszes választási delegáltak szoros eredménynél automatikussá tennék az újraszámlálást.

Többször visszatért rá, hogy törvényen kívüli folyamat ment végbe az elmúlt egy hónapban. Az Alkotmánybíróság, a Kúria és a Nemzeti Választási Bizottság is jogon kívüli döntést hozott szerinte. Ezzel együtt úgy látja, hogy amikor az összes szavazatot számolták újra, akkor erősebbek voltak a garanciák a transzparenciára, mint amikor csak az érvényteleneket összesítették.

Karácsony az eredmény kihirdetése után azt írta közösségi oldalán: „Három a magyar igazság: megnyertük egyszer, megnyertük másodszor és ma megnyertük harmadszor is.” „Öt éven át próbáltak eltaposni. A város büntetésével, titkosszolgálati eszközökkel gyártott kompromatokkal, politikai megrendelésre végzett házkutatásokkal, a választási rendszer hegesztésével, kétjelöltes visszaléptetős játszmázással, politikai komisszár alkotmánybírákkal. Nem sikerült, a fővárosiak átláttak az ármányon” – fogalmazott, hozzátéve, hogy következő hetekben egyeztetések következnek az új közgyűlés előkészítése érdekében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk