Karácsony: "Kezdeményezzük a fővárosi kormányhivatal kizárását a Pesti úti idősotthont érintő vizsgálatokból"

  • narancs.hu
  • 2020. május 6.

Belpol

A főpolgármester szerint a vizsgálatok valódi célpontja ő maga, az ok pedig színtiszta politikai.

"Reggel a lakásom előtt várt a Hír tv, lett belőle egy kis testmozgás: én elbringáztam, ők futottak utánam. Persze ők is a Budapest Főváros Kormányhivatala által készített jelentést akarták politikai támadásra használni. Ez a jelentés hemzseg a tévedésektől és hazugságoktól, ezeket az intézmény és a főjegyző a dokumentumok alapján tételesen cáfolja – bárki elolvashatja az alábbi linken" - írja Karácsony Gergely a Facebook-oldalán.

A dokumentum, amiről Karácsony beszél a Pesti úti idősek otthonáról szól, Budapest Főváros Kormányhivatala ugyanis több hatósági vizsgálatot is indított a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő intézményben. A főpolgármester szerint "a feljegyzés olyan következtetéseket enged meg, amelyek nemcsak a tényekkel nem egyeztethetők össze, de jogi és ésszerű logikai összefüggések okán is teljességgel megalapozatlanok, amelyeket ezért kategorikusan vissza kell utasítani."

Karácsony úgy fogalmazott, hogy "Budapest Főváros Kormányhivatala mintha a politikai hadjárathoz akarna muníciót adni hazug állításokkal. A nyilvánvaló részrehajlás és politikai elfogultság miatt kezdeményezzük a fővárosi kormányhivatal kizárását a Pesti úti idősotthont érintő vizsgálatokból. Állunk minden vizsgálat elé, de az csakis elfogulatlan, pártatlan és tényszerű lehet. Titkolnivaló nincs, ezért is hozzuk most nyilvánosságra a kormányhivatal megállapításait és az azokra adott tételes fővárosi választ."

Majd hozzáteszi, a Pesti úti idősotthonban négy vizsgálat folyik. "Tudom persze, hogy ezeknek elsősorban én vagyok a célpontja, az ok pedig színtiszta politika."

Figyelmébe ajánljuk