Karaktergyilkosság készülődik Márki-Zay Péter ellen, a Fidesz bosszút akar rajta állni

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 04., 17:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Meg is üzenték neki, hogy mi várható.

Facebook-posztot tett közzé Márki-Zay Péter, amelyben arról ír, hogy karaktergyilkosság és lejárató kampány készülődhet ellene a kormány által uralt médiában. „A Fidesz így szeretné lerombolni a belém vetett bizalmat, ellehetetleníteni politikai tevékenységemet és megakadályozni Hódmezővásárhely hatékony vezetését” – írja a februárban megválasztott hódmezővásárhelyi városvezető.

Márki-Zaynak egy újraválasztott fideszes országgyűlési képviselő jelezte, hogy készüljön fel a jobboldali média támadására. „Pontosan tudható az elmúlt évek gyakorlatából, hogy miként működik egy ilyen akció. Kiépített, jól működő rendszerre támaszkodik, benne kellő számú kollaboráns újságíróval, akik félelemből, egzisztenciális fenyegetettségből vagy egyszerűen tisztességtelenségből bevállalják a hazugsággyárakban elvégzendő alja munkát. Pedig ez nem kötelező. Tudom, nem lehet nekik könnyű, de sokan meg fogják tenni” – fogalmaz Márki-Zay, aki levezeti, hogyan működik manapság egy kormányzati lejárató kampány.

Márki-Zay azt írja, felkészülten várja a támadásokat, és úgy látja, hazugságokkal nem fogják tudni megtéveszteni a vásárhelyieket. „Az ország médiafogyasztó közönségét pedig előre figyelmeztetem: legyen tisztában azzal, hogy összehangolt lejárató akcióról van szó és kérdőjelezze meg annak valóságtartalmát” – tette hozzá.

Mint ismert, a február végi hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás előtt is megpróbálta lejáratni a kormánymédia Márki-Zayt, de akkor ennek nem volt hatása, mert a független jelölt 57–41 százalékra legyőzte fideszes riválisát, Hegedűs Zoltánt.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 04., 17:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 15
  rworse
  2018. május 05., szombat 15:06
  Az "öngyilkosságokról" eszembe jut, a két héttel ezelőtti HVG-ben van egy jó interjú (Elnémított özvegyek) a dunaszerdahelyi maffiáról - Durica Katarina regényének megjelenése kapcsán.
  Erről meg eszembe jut a vakkomondor...
  Erről meg az oroszlán...

  "A dunaszerdahelyi maffiaügyből ismert H. Lehel udvarán már több maffiagyilkosság áldozatát megtalálták. Most viszont azért tartóztatta le a rendőrség, mert feleségét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A férfi szerint nem ő verte meg az asszonyt, hanem az oroszlán ugrott rá – írja a parameter.sk.
  Hétfőn a férfit és 22 éves fiát, H. Tibort a rendőrség őrizetbe vette, mert a gyanú szerint H. Lehel súlyosan bántalmazta feleségét. A 42 éves nőt vasárnap szállították kórházba bordatöréssel, és összeesett a tüdeje. A nő azért került be a kórházba, mert a bántalmazás után az összevert asszonyt a két férfi kidobta a kocsiból a nő szüleinek háza előtt.
  A bíróság folyosóján várakozva H. Lehel készségesen válaszolt az újságírók kérdéseire. Azt mondja, ő ártatlan, nem csinált semmit a feleségével. Szerinte a nő nem beszámítható, iszik és gyógyszereket szed. A férfi azt állítja, hogy késsel akarta bántani a fiát, és kiengedte az oroszlánt. Amikor egy újságíró azt kérdezte tőle, hogy sérült meg a felesége, H. Lehel ezt válaszolta:
  – Hát... Én nem tudom. Lehet, hogy ráugrott az oroszlán."
 2. 14
  Kovacs
  2018. május 05., szombat 14:59
  Persze, majd beírja a blogjába: Nem baloldal és jobboldal van Magyarországon, hanem karaktergyilkosok és Márki-Zay.
 3. 13
  rworse
  2018. május 05., szombat 14:49
  Márki-Zay a légy a levesben. A tüske a köröm alatt. A nem megfelelő ember a nem megfelelő helyen a nem megfelelő időben. Ha túl sok ügyet hoz napvilágra, még a végén más városokban is kinyílik a zemberek csipája, hogy a vásárhelyi korrupció nagyjából jelenségértékű az egész zországban. Gyorsan el kell takarítani, amíg nem késő. Komolyan féltem, hogy baleset éri - lásd még András juhász. Vagy öngyilkos lesz - lásd még... uhhh, sokan vannak, Kuzma Mihálytól Welsz Tamásig...
 4. 12
  szegedi789
  2018. május 05., szombat 13:27
  1. Cyrano, grrrerke/-kék szerintem azóta jól vannak janival/jani nélkül. Janizás, gondolom, a tipikus szemétkedés esete volt troll(ok) részéről. Jani túl jól megtestesítette fideszt, és val'szeg minden nem fideszes túl ellenszenvesnek is tartja/-otta az ifjabb törtetőt, hogy egy troll ezt a ziccert kihagyhatta volna...

  2. Korábbi kommentemet annyival kiegészíteném, hogy ha nem is buktatják meg '19 előtt, azért egy elhúzódó karraktergyilkolás túl jól is sikerülhet... Pl.Juhász Péter (igaz, ott kellett a családi szennyesben is túrkálni jóóóó mélyen, hogy végül keresztbetegyenek neki április előtt...) Főleg, hogy a pályázati milliárdoknál MZP pont útban van. És kezdte feszegetni a helyi szisztémát (pl. kukás ügy)...........
 5. 11
  Cyrano
  2018. május 05., szombat 11:07
  Szegedi (9)
  Persze, hogy nem fogják engedni neki. Már az 50 millás kaja-pia számla nyilvánosságra hozása is elég kiátkozáshoz - mi lesz, ha a többi disznóság is napvilágra kerül?
  Hogy gondolja itt bárki, hogy a mi pénzünket nem szórhatják számolatlanul a saját elképzelésük szerint? :(
 6. 10
  Cyrano
  2018. május 05., szombat 11:03
  Szegedi (8)
  off topic ugyan, de érdekelne, most, hogy grr-ke imádottja ment a lecsóba, elege lett-e Orbánból?
  Vagy még mindig nem lát összefüggést a zsarnokság kiépítése és imádottja bukása között?
  Vagy csak telezokogja a mandit a bánatával? :XD
 7. 9
  szegedi789
  2018. május 05., szombat 10:01
  Karaktergyilkosság jelei egyben előjele, MZP nem fogja még ezt a rövid időt se kitölteni , ezek szerint. Nem fogják engedni neki.
 8. 8
  szegedi789
  2018. május 05., szombat 09:59
  6., 7.

  Igen. Tényleg ugyanaz, ha valaki nyilvánosság elé tárja az állampárt közössége kárára elkövetett dolgait, mint ha közpénzből gyűlöletpropagandával nekimegy az embernek a lassan korlátlan hatalmú állampárt...

  Grrrerke-díj goes tooooo.........

  Fura ez az axxtökömtudjaki. Sose folytat párbeszédet, eldobja bűzgránátait, oszt iszkiri. Tényleg sanszos, hogy van egy előírt penzum.
 9. 7
  rworse
  2018. május 05., szombat 09:45
  Axxtroll bizonyosan kap valamilyen jutalmat-fizetséget a munkásságáért. Az nem biztos, hogy egy vagy több ember rejtőzik-e a nick mögött, de az biztos, hogy hivatásszerűen csinálja/-ák.
 10. 6
  Cyrano
  2018. május 05., szombat 08:31
  Két eset van:
  1.) Axxtrót vagy fizetik ezért a sok ostobaságért,
  2.) vagy el is hiszi amit ír.
  Ja nem, aki annyira ostoba, hogy ilyen baromságokat elhisz, az nem tud írni. Annak még néhány agysejt hiányzik az íráskészség kialakulásához.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra