Karsai Dániel orvosai szerint megjósolhatatlan, mennyi ideje lehet hátra

  • narancs.hu
  • 2024. március 19.

Belpol

Testvére megígérte, folytatja az ügyét.

„Mindenképp tovább fogom vinni ezt az ügyet Dani után” – mondta az RTL Klub Reggeli című műsorában újra Karsai Péter azzal kapcsolatban, hogy ha testvére, Karsai Dániel nem biztos, hogy megéli a strasbourgi döntést.

Az eutanázia lehetővé tételéért, mellesleg halálos betegséggel is küzdő alkotmányjogász elmondta, nem tudja, mikor lesz döntés Strasbourgban az emberi jogi bíróságon kérelméről.

Karsai Péter a műsorban arról is beszélt, hogy testvére orvosa szerint megjósolhatatlan, mennyi ideje lehet hátra.

„Látjuk, érzékeljük, hogy Dani állapota folyamatosan romlik, de hogy ez milyen hosszú kifutású lesz, hogy ez a betegség stagnál, leáll egy kicsit, és hagy-e egy szusszanásnyi időt, nem lehet tudni” – mondta.

Hozzátette, testvérét szakképzett ápolók segítik a mindennapokban, de néha Dánielnek olyan erős fájdalma van, amire már nincs gyógyszer: „Már nagyon nehéz minden perc. Lehet tompítani gyógyszerekkel, de a legnagyobb fájdalom az, hogy már abban is segítség kell neki, hogy balról jobbra forduljon.

Karsai azért fordult Strasbourghoz, mert a magyar kormány olyan kategorikusan kizárta a lehetőségét is annak, hogy egy ALS-betegség miatt kínhalál felé tartó ember esetében engedélyezzék az eutanáziát, hogy amikor megjelent tolókocsiban az Országgyűlésben, a fideszes képviselők inkább elfordították a fejüket.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.

Aki soha nem járt Tulsában

  • - turcsányi -

Mathew Brady a fotográfia történetének kétségkívül kimagasló alakja, az első fotoriporter, az első PR-szakember, az első bármi.

Elsüllyedt Budapest

„Szép Ernő előbb népszerű költő volt, azután divatos színpadi szerző lett, regényei irodalmi szenzációknak számítottak, azután egy időre szinte teljesen megfeledkeztünk róla” – írta Hegedűs Géza 1976-ban, A magyar irodalom arcképcsarnoka című portrékötetében.