Kereskedelmi forgalomba kerülhet Magyarországon a Moderna-vakcina

  • narancs.hu
  • 2021. június 7.

Belpol

Közép- és Kelet-Európában, valamint Izraelben a Medison Pharma hozhatja forgalomba az oltóanyagot.

A Moderna bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött a Medison Pharmával a Moderna Covid–19 oltóanyagának Közép- és Kelet-Európában és Izraelben való értékesítéséről. - adta hírül a hvg.hu.

Közleményük szerint a Medison Pharma vállalta, hogy kereskedelmi forgalomba hozza a Moderna Covid–19 oltóanyagát Közép- és Kelet-Európában, valamint Izraelben. Azt írják, hogy a megállapodás 20 országot érint az említett régióban, köztük Magyarországot is. Rajtunk kívül még Lengyelországban, Csehországban, Romániában, Bulgáriában, Szlovéniában, Szlovákiában, Horvátországban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Szerbiában, Ukrajnában, Moldovában, Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban, Észak-Macedóniában, Montenegróban és Izraelben lesz elérhető.

A közlemény arra nem tér ki, hogy mikor kezdődhetne meg az oltóanyag kereskedelmi értékesítése Magyarországon.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.