Kovács Gergely nem volt biztos benne, hogy ennyire sima lesz a győzelem

  • narancs.hu
  • 2024. április 15.

Belpol

Az MKKP társelnöke nagy fölénnyel nyerte az előválasztást. 

Nagy fölénnyel nyerte Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke a XII. kerületi előválasztást, de mint azt a Telexnek elmondta, nem voltak ebben ennyire biztosak. „Örülünk a váratlanul jó eredménynek, izgultunk végig. Úgy tűnik, az működött, hogy az elmúlt öt évben ezer vagy kétezer emberrel kerültem kapcsolatba amiatt, mert segített nekünk, vagy mi nekik, vagy hoztak egy helyi ügyet, amit mi feldolgoztunk. Ez beválik” – mondta Kovács. 

Az MKKP társelnöke 61,11 százalékot kapott, azaz összesen 3829 szavazatot. Mögötte a második helyre a civil Visi Piroska került 1276 szavazattal, a momentumos jelölt, Farkas Csaba pedig a harmadik lett 1161 szavazattal. Kovács azt is mondta, „nem volt benne biztos, hogy ilyen sima lesz” a győzelem, mert „erősen kampányoltak” a kerületben a többiek is: a lap emlékeztet, Kovács mellett Visi Piroska is azzal vádolta a Momentumot, hogy valamilyen korábbi petíciós adatbázist használva hívogatja a hegyvidéki ellenzéki választókat, majd névre szóló levelekkel is bombázza őket.

A Kutyapárt aztán ki is posztolta azt a momentumos aktivistáknak szánt belsős eligazító dokumentumot is, amiben arra kérik a mozgósításban részt vevőket, hogy híreszteljék el azt Kovács Gergelyről, hogy még a júniusi választások előtt letartóztathatják, ezért kár rá szavazni. Bár utóbbiról a Momentum azt mondta, ők nem folytatnak lejárató kampányt, de azért „az kétségtelen tény – ami bármikor feljöhet egy-egy beszélgetésben, ha a XII. kerületi előválasztás szóba kerül – , hogy Kovács Gergelyt korábban már vitték el a rendőrök bilincsben”.

Kovács erről most azt mondta: „Tegnap láttam kért rendőrt, féltem is odamenni. Bár a kerületi rendőröket már kábé ismerem, többen is mondták, hogy rám szavaznak”. Az nem lepte meg, hogy az LMP-s jelölt, Kendernay János visszalépett a javára, mert eleve „nem látta, mit akart itt egészen pontosan, nagyon sok esélye nem lett volna, ahogy az LMP sem nagyon jeleskedett itt a kerületben”. Inkább az lepte meg, hogy Kendernay eleve bejelentkezett a polgármesterségért, úgy, hogy korábban nem a kerületben dolgozott – a 2021-es ellenzéki előválasztáson még a szigetszentmiklósi (Pest megye 8.) választókerületben indult képviselőjelöltként, de nem jött össze a győzelem.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk