Kövér az ellenzék parlamenti akciójáról: "Nem lehet minden idióta minden pillanatnyi dühkitörésére házszabály-módosítással reagálni"

  • narancs.hu
  • 2018. december 23.

Belpol

A házelnök szerint a tüntetések alkalmával "neobolsevista csőcselék randalírozott" az utcán.

Nem sikerült, de nem is valószínű, hogy különösebben leplezni akarta Kövér László a Pesti Srácoknak adott friss interjújában, mennyire felbőszítették az elmúlt napok eseményei: az ellenzéki képviselők viselkedése a parlamentben, majd az utcai tüntetések.

Az események kiváltó okáról, a túlóratörvényről mondjuk, alig esik szó az interjúban, ellenben az ellenzékről Kövér sarkos, jelzőkben gazdag véleményt fogalmaz meg.

A házelnök nem zavartatta magát, szerinte "egy neobolsevista társaság randalírozott a Kossuth téren", amely egyrészt kizárólagosságra tör, másrészt erőszakos.

"Ez a fajta embertípus, ha a történelem fordulatai hatalomhoz juttatták, mindig káoszt és hullahegyeket hagyott maga után, akár francia trikolórba, akár barna, akár vörös rongyokba öltözött."

De Kövér állítólag nem azonosítja "a csőcseléket azokkal a békés tüntetőkkel, akik talán őszintén elhitték az ellenzéknek azt a hazugságát, hogy itt most majd halálra lehet dolgoztatni az embereket, azt viszont állítom, hogy ez a csőcselék pontosan ugyanazt a magatartást tanúsítja az utcán, amit a Parlamentben az ellenzék" – hangsúlyozta a fideszes politikus.

A házelnök reméli, a rendőrség eljár majd mindenkivel szemben, aki túllépte a törvény határait, "és azt is remélem, hogy a parlamenti randalírozás sem lesz majd lezárható egy egyszerű házszabály-sértésért kirótt szankcióval, hanem lesz komolyabb következménye is a múlt szerdai ülésnapon történt példátlan agressziónak".

Kövér ellenzéki politikusokkal példálózva az egyik leggátlástalanabb figurának nevezte Tordai Bencét, akiről azt tartotta legfontosabb információnak kiemelni, hogy a Párbeszéd képviselője "egy évvel korábban végzett ugyanabban a liberális szellemiségére rettentően büszke belvárosi gimnáziumban, ahonnét a Regnum Marianum helyén álló emlékkeresztet 2000 őszén kidöntő, magukat 'Budapesti Felszabadító Gárdá'-nak elnevező néhány elkényeztetett balos zsúrfiú kikerült. Persze, bizonyára mindez véletlen..."

Szabó Tímeáról azt tartotta a legfontosabbnak kiemelni, hogy szerinte "régóta van egy természetellenes vonzódása, amit nehezen tud magába rejteni. Valóban, a 'please metoo' jegyében nagyon szerette volna, ha elviszi őt a házőrség, és a jelenetet mindenütt élőben közvetítik, de ezt a szívességet nem tettük meg neki, sem másoknak".

"El kellett jutnunk 2010-ig, amikor a magukat képviselőknek gondoló anarchisták beválasztása miatt újra kellett írni a házszabályt. De nem lehet minden idióta minden pillanatnyi dühkitörésére házszabály-módosítással reagálni. Manapság a kocsmákban sem kell kiírni, hogy a 'padlóra köpni tilos', hiszen a legutolsó kocsmatöltelék is tudja ezt, ugyanígy a házszabályban is benne van, hogy meg kell őrizni az Országgyűlés méltóságát, akkor most valóban minden héten hozzunk egy lex Tordait, vagy lex Vadait, lex Bangónét, meg lex Kunhalmit, hogy tilos úgy viselkedni, mint egy futballhuligánnak?"

"Engem nem érdekel, kinek van róla papírja, hogy ügynök. Éppen elég, hogy úgy viselkedik, mintha az lenne. Morális értelemben ebből fakadóan az egész ellenzéket, azaz a hasznos idiótákat és a rosszul felfogott bajtársiasságból, pártfegyelemből, szégyenkezve, de a többiek mellett kiálló, dezertálni nem merő gyávákat egy kalap alá vehetjük az ügynökökkel."

Figyelmébe ajánljuk