Kövér: Mihelyt megadtuk a hozzájárulásunkat, Finnország ellenünk fordult

  • narancs.hu
  • 2023. április 10.

Belpol

A házelnök szerint két olyan ország kért tőlünk hozzájárulást, melyek ártanak a nemzeti érdeknek. 

„A finn barátaink a fair play szabályait alkalmazva, mihelyt mi megadtuk a hozzájárulásunkat a ratifikációs döntésünkkel a NATO-csatlakozáshoz, rá másnap ők beléptek a Magyarországgal szembeni, Európai Bíróság előtt zajló perbe az LMBTQ-ügyben. Gratulálok!” – mondta Kövér László vasárnap a HírTv-ben a Bayer Show-ban. A műsort a Telex szemlézte. 

Kövér úgy véli, sok idő kell ahhoz, hogy a helyzet a magyarok és a finnek között visszajusson oda, ahol 10-15 évvel ezelőtt volt. 

Szerinte két olyan ország (Svédország és Finnország) kérte a hozzájárulását a NATO-ba, melyek a legminimálisabb tiszteletet sem tanúsították Magyarország, valamint a magyar nép választásokon kifejtett akarata iránt. Sőt, a politikájukkal, a megnyilatkozásukkal kárt okoznak a magyar nemzeti érdeknek. 

„Tehát nem világos a frakció tagjai számára – számomra sem –, hogy miért is kéne nekünk figyelembe venni azt, amit ők gondolnak. Miért kéne őket nekünk a saját döntésünkkel szövetségesként befogadni, miközben ők egy másik szövetségben nemhogy nem szövetségesként bánnak velünk, hanem úgy, hogy civilizált viszonyok között az ember, vagy egy ország az ellenfeleivel, de még az ellenségeivel sem bánik” – mondta. 

Mint ismert, a kormánypártok hónapok óta halogatja svéd NATO-csatlakozást, a finnekkel is hasonlóan járt el. A döntésüket megelőzően egy Hende Csaba vezette fideszes delegáció elment a két skandináv országba tárgyalni. A finnek kérelmét jóváhagyta már az Országyűlés, de a svédekéről nem tudni, mikor döntenek. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.