Közel 14,4 milliárd forintos rezsitámogatást kaptak a tankerületek

  • narancs.hu
  • 2023. március 10.

Belpol

Még a nehézségeikről megjelent sajtóhírek napján.

Március 9-én közel 14,4 milliárd forintnyi rezsitámogatás érkezett a kormánytól, amit a tankerületi központok számláik kiegyenlítésére használnak fel – közölte a hvg.hu kérdésére a Klebelsberg Központ. A lap azután kereste meg az intézményfenntartót, hogy az ugytudjuk.hu csütörtökön arról írt, hogy komoly bajban vannak a tankerületek, mivel képtelenek időre kifizetni a rezsiszámláikat.

A portál értesülése szerint ez a probléma az ország valamennyi tankerületét érinti, ugyanakkor 60 napon túli tartozásról nem tudtak. A hvg.hu-nak a Klebelsberg Központ által küldött válaszból azonban

nemcsak az derült ki, hogy éppen a tankerületek nehézségeiről megjelent sajtóhír napján utalták el a 14,4 milliárdos kormányzati támogatást, hanem az is, hogy volt 60 napon túli tartozás is.

A Klebelsberg Központ ugyanis válaszában elismerte, hogy volt 60 napon túli tartozása is a tankerületeknek, ennek összértéke 75 millió forint volt. „A tankerületi központok mindent megtesznek annak érdekében, hogy biztosítsák a megfelelő feltételeket az iskolák működéséhez” – írták.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk