Közösségi gyűjtésből épül nőgyógyászati rendelő

  • narancs.hu
  • 2022. október 9.

Belpol

A Budapest Bike Maffia hajléktalan és rászoruló nők számára létrehezott rendelő építéséhez és elindításához rendezett gyűjtést.

Húsz hónappal az ötlet megszületése után elindult a rendelés a kifejezetten hajléktalan és rászoruló nők számára létrehozott nőgyógyászati rendelőben. A Budapest Bike Maffia közösségi gyűjtést kezdett annak érdekében, hogy azok a nők, akik helyzetük miatt kiszorulnak az egészségügyi ellátásból - nem mernek, nem tudnak szakorvoshoz menni - részt vehessenek a szűrővizsgálatokon, ellátásban részesülhessenek.

A gyűjtést a Budapesti Módszertani Szociális Központtal szövetkezve indította el a szervezet. A cél a rendelő kialakításához szükséges zuhanyzó, váró, vizsgáló, kézmosó és wc megépítése mellett az volt, hogy az első hat hónap működési költségét is biztosítsák. A rendelő  meghapta a működési engedélyt, hosszú távon a NEAK finanszírozásába fog tartozni, írja a Telex.

Összesen tízmillió forint gyűlt össze egy hét alatt. A projektben részt vett a Józan Babák Egyesület, az EMMA Egyesület és a Hajléktalanokért Közalapítvány.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.