Lázár János után Márki-Zay Péter is elment Bécsbe, de ő egy kicsit sem rettegett

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 10.

Belpol

Viszont sok magyar vendégmunkást látott.

Elég nagy visszhangot váltott ki, amikor Lázár János a választások előtt elment Bécsbe, hogy ott egy drámai dallammal megtámogatott videót készítsen, és arról számoljon be, hogy szerinte milyen borzasztó állapotok vannak az osztrák fővárosban.

Most Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere is elment a családjával Bécsbe, ő ugyanakkor nem tapasztalt áldatlan állapotokat. „Magyarország számára most a legfontosabb probléma nem a migráció, hanem a kivándorlás” – mondja a videóban Márki-Zay, aki azt is elárulta, hogy sok magyar vendégmunkást látott Bécsben.

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.