Lemondott az SZFE kancellárja, aki katonás fegyelemmel vezényelte le a modellváltást

  • narancs.hu
  • 2023. július 15.

Belpol

Szarka Gábor elvégezte a feladatát.

Nem tudni, pontosan mi a kancellár távozásának oka, de Szarka Gábor maga mondott fel a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A 2022/23-as tanév záróünnepségét követően jelezte a fenntartó alapítvány felé, hogy kezdeményezi szerződésének közös megegyezéssel történő megszüntetését.

„Szarka Gábor 2020. október elseje óta töltötte be az SZFE felső vezetői pozícióját; elévülhetetlen érdemei vannak a modellváltás sikeres lebonyolításában és az egyetem működésének stabilizálásában. Irányítása alatt az intézmény történetének legnagyobb infrastrukturális fejlesztésén van túl. Előtte álló új feladataihoz kitartást és erőt kívánunk!” – írták a kuratórium kommünikéjében, amit az Index ismertet.

Szarka Gábort 2020. október 1-jén nevezték ki az SZFE-n, miután az egyetem több tucat oktatója mondott fel, a hallgatók pedig elfoglalták a Vas utcai épületet. Emlékezetes volt, amikor Szarkát nem engedték be az épületbe. A kancellárnak sok köze a szakmához nem volt: gépesített lövész tiszt volt korábban. Szarka Gábor egy ízben azt nyilatkozta, hogy a hallgatók a Vas utcában egy olyan létesítményt védtek, ahol „évtizedes pusztulatot” lehetett találni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk